23948sdkhjf

BMS køber Nordens største kran

Det danske kranfirma investerer knap 100 millioner kroner.
Det går godt hos den nordjyske kranvirksomhed BMS A/S. Virksomheden vokser markant i både omsætning, indtjening og antal medarbejdere ikke mindst takket være et stigende antal opgaver som underleverandør til vindindustrien. Her går tendensen i retning af større og tungere komponenter, og den udvikling kalder på specialiseret knowhow og større kraner, når de store møller skal installeres:

Netop denne udvikling får nu BMS i Nørresundby til at investere knap 100 millioner kroner i Nordens til dato største kran. Kranen kan løfte ikke mindre end 1.350 ton og har en rækkevidde på 144 meter op i luften:

- Vi kan konstatere, at opgaverne stiger i både omfang og kompleksitet. Det er en udvikling, vi hilser velkommen blandt andet fordi løfteopgaverne på den måde rykker op i værdikæden, forklarer adm. direktør hos BMS Heavy Cranes Morten Kammer og fortsætter: - Udviklingen gør også, at vi skal være endnu mere oppe på tæerne og være klar til at foretage de nødvendige investeringer i nyt udstyr og i løbende kompetenceløft af vores medarbejdere. Begge dele har vi en meget præcis og ambitiøs plan for.

Ejer istedet for lejer
Den nye kran er fra den tyske kranproducent Liebherr og har modelbetegnelsen LR1 1350. BMS har det seneste år anvendt en tilsvarende kran, som var indlejet fra udlandet, men nu er den enorme kran under eget flag:

- Det er klart, at det giver os nogle helt andre muligheder selv at råde over kranen. Det er en meget avanceret maskine, der kan sammensættes på et utal af måder afhængig af formålet, og nu kan vi selv planlægge og tilbyde de meget store specialløft – både til vindopgaver og andre opgaver, fortsætter Morten Kammer.

Fuldt udbygget vejer kranen 1.600 ton og fylder op til 100 lastvognstog, så det er ikke en kran, der hverken kan flytte sig ved egen kraft, eller på kort tid.

Mange vindmølleopgaver
I de seneste uger er nyerhvervelsen blevet opstillet i Østerild, hvor den skal stå for installationen af flere af de nye kæmpe-vindmøller. BMS skal bistå Siemens i forbindelse med opgraderingen af deres testmølle fra 6 MW til 7 MW, der har en navhøjde på 120 meter og en rotordiameter på mere end 150 meter.

Også danske Vestas og kinesiske Envision Energy er i gang med at rejse nye møller i Østerild, så der bliver nok at lave for den nye kran i den kommende tid:

- Det er sjovt og udfordrende for os at være med til at rejse verdens største landbaserede vindmøller. Det giver nogle værdifulde erfaringer og referencer, som gavner os på vores øvrige nærmarkeder i blandt andet Norge, Sverige, Tyskland og England, hvor vi også har mange vindopgaver i øjeblikket, siger Morten Kammer.
Læs mere om: BMS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109