23948sdkhjf

Pirateri koster danske rederier milliarder

Én milliard. Så meget anslår danske rederier, de bruger på at bekæmpe pirateri om året.
Det koster næsten tre mia. USD hvert år at bekæmpe pirateri i Øst- og Vestafrika, viser netop offentliggjort rapport.

Besætningerne på fragtskibe i Østafrika, Vestafrika og Sydøstasien har stadig god grund til at frygte piratangreb. 5.009 søfarende blev udsat for piratangreb i 2014. Det viser den årlige rapport fra organisationen Ocean Beyond Piracy, der netop er blevet offentliggjort i London.

Udgiften til at bekæmpe pirateri er kolossal. Alene i Øst- og Vestafrika er den samlede udgift ifølge rapporten på mere end tre milliarder USD årligt. Den største udgift, 2,3 mia. USD, er fortsat i Østafrika, og rapporten viser, at 64 procent af omkostningerne her ligger hos skibsfarten.

Rederiforeningen anslår, at danske rederier årligt bruger i størrelsesordenen én mia. kr. årligt til at bekæmpe pirateri.

Rederiforeningen: Godt piratstrategi er udvidet
Mens der på grund af en massiv og mangesidet indsat er blevet længere mellem angrebene i Adenbugten og det Vestlige Indiske Ocean ud for Østafrika – og ingen handelsskibe er blevet kapret de sidste tre år – er der store udfordringer i Guineabugten ud for Vestafrika.

Her blev 1.035 søfarende udsat for angreb i 2014 – og ifølge rapporten fra Ocean Beyond Piracy bliver op mod 70 procent af angrebene på handelsskibe slet ikke indrapporteret. Desuden er ingen pirater blevet retsforfulgt ved Vestafrika.

Situationen vækker bekymring i Rederiforeningen, der dog glæder sig over, at den danske piratstrategi, der blev offentliggjort i februar, har udvidet sit fokus til også at omfatte Vestafrika.

- Det er nødvendigt med en større indsats i Vestafrika, hvor skibsfarten oplever udfordringer med kapringer og angreb. Målet må være, at landene i regionen opbygger den nødvendige kapacitet til at sikre handelsruterne, siger underdirektør i Danmarks Rederiforening, Maria Bruun Skipper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125