23948sdkhjf

Sømandsgidsler burde for længst være fri

Rederiforeningen af 2010 i ny kritik af rederiet Shipcrafts håndtering af sagen med de seks sømandsgidsler.
Rederiforeningen af 2010 i ny kritik af rederiet Shipcrafts håndtering af sagen med de seks sømandsgidsler.

Rederiet Shipcraft A/S handler i strid med god skibsrederskik i håndteringen af sagen om de seks sømandsgidsler - herunder to danskere - der nu på syvende måned er taget til fange af somaliske pirater.

Den hårde kritik kommer fra Shipcrafts egen brancheorganisation, Rederiforeningen af 2010. Til søfartens eget fagblad, Søfart, siger sekretariatsleder i rederiforeningen Michael Wengel-Nielsen:

- Gidslerne burde efter vores opfattelse have været frigivet for lang tid siden. Håndteringen er efter vores opfattelse ikke i overensstemmelse med god rederskik.

Michael Wengel-Nielsen medgiver, at det er et alvorligt skridt som forening offentligt at undsige og kritisere et medlem.

- Men vi er som rederiorganisation nødt til at melde ud, at det generelt ikke er den måde, et rederi vil håndtere en sådan situation på, siger Michael Wengel-Nielsen, der har fundet det nødvendigt offentligt at tage afstand fra rederiets håndtering af sagen.

De seks søfolk blev kidnappet af somaliske pirater fra Shipcrafts danske fragtskib, Leopard, den 12. januar. Skibet fik piraterne ikke med - hovedmotoren kunne ikke starte.

Fagforbundet Søfartens Ledere politianmeldte den 29. juni rederiet for blandt andet ikke at gøre tilstrækkeligt for at få gidslerne frigivet.

Søfart har ikke kunnet træffe rederiets direktør, Claus Bech, for en kommentar til både politianmeldelse og kritikken fra rederiforeningen af 2010.

Ejerkredsen i rederiet Shipcraft har i både 2008 og 2009 trukket store millionbeløb ud af rederiet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063