23948sdkhjf

50 år i DFDS

Peter Andersen kan fejrer 50 års jubilæum den 25. juli 2011.
Man oplever kun sjældent, at ens kolleger runde 50 år på arbejdspladsen. Den 25. juli 2011 kan medarbejderne i DFDS opleve denne sjældne begivenhed, når Peter Andersen kan fejre 50 år i selskabet. Den dag har han tjent DFDS loyalt i 50 år

Hvilken udvikling at kunne se tilbage på! Kort efter sin start i indkøbsafdelingen i 1961 kom han i Oplysningstjenesten, der blandt andet holdt styr på skibenes positioner.

Dengang var midlerne andre end i dag. De fik blandt andet besked pr. telefon, når et DFDS-skib rundede Kronborg, så de kunne være rettidigt klar til losning og lastning i København.

Telefonen var hurtigere end telegraf og omvej via postkontoret!

ind i edb-alderen

Senere kom Peter Andersen i Billet- og Køjebestillingen. Som 24-årig blev han ruteformand for Oslo-ruten, hvor han aftalte kahytsfordeling med legenden Tor Bratager i Norge.

Han blev fuldmægtig, afdelingsfuldmægtig og bookingchef - og kom i 1970'erne i en arbejdsgruppe, der skulle vurdere, om DFDS skulle gå ind i edb-booking.

Han var også med i udviklingen af både det første bookingsystem Pax-book og efterfølgeren, det nuværende STAR.

Ansvarlig for passager-flåden

I 1990'erne blev Peter Andersen udnævnt til Operations Manager for passagerskibene og ansvarlig for passagerflåden - hvilket han fortsat er som Manager, Passenger Operation, i BU Passenger. Siden 2004 har han desuden været PFSO (Port Facility Security Officer) i København, udpeget af havnen (CMP).

Sin værdi beviste han blandt andet i sin excellente håndtering af en brand på QUEEN, mens det var hotelskib i Oskarshamn i Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094