23948sdkhjf

Fjord Line vandt over Kristiansand Havn

Kristiansand Havn har tabt ankesagen mod Fjord Line og må erstatte det økonomiske tab, som Fjord Line led som følge af udelukkelsen fra havnen i Kristiansand i 2009.
I lighed med Kristiansand Tingrett mener Agder Lagmannsrett at havnen havde pligt til at modtage Fjord Lines skibe.

- Lagmannsrettens dom kom ikke uventet, men er ikke desto mindre glædelig, siger adm. direktør Ingvald Fardal i Fjord Line. Udmåling af erstatning som følge af udelukkelsen skal afgøres i en selvstændig retssag.

- For Fjord Line er det vigtigt, at domstolene har givet os medhold. Kristiansand Havns beslutning om at lukke os ude fra havnen i sommerhalvåret i 2009 var ikke lovlig. Kristiansand Havn brød både havneloven og forvaltningsloven, siger Fardal.

Øget kapacitet fra 2012

Det er HSC Fjord Cat, som sejler på strækningen Hirtshals - Kristiansand i sommerhalvåret. Katamaranen sejler som Fjord Line Express. Overfarten tager 2 timer og 15 minutter. Færgen har plads til 676 passagerer, 220 personbiler og 4 busser.

Til næste år kommer Fjord Line til at sejle med to nye cruisefærger i helårsdrift på Hirtshals-Kristiansand. Dertil vil HSC Fjord Cat sejle samme strækning i sommerhalvåret.

I højsæsonen vil Fjord Line kunne transportere cirka 5.500 passagerer fordelt på tre daglige afgange fra begge havne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062