23948sdkhjf

Valgmøde i Kalundborg Havn

Danske Havne og Kalundborg Havn var onsdag værter ved et valgmøde med folketingskandidater fra otte partier.
Det var et møde, som i høj grad kom til at handle om den længe ønskede motorvej til Kalundborg og den omdiskuterede Kattegatforbindelse.

- Vi bliver gang på gang overset inde på Christiansborg, når der skal laves trafikale investeringer. Men der er brug for, at vi binder Sjælland bedre sammen rent trafikalt, sagde Rasmus Horn Langhoff fra Socialdemokratiet som indledning til valgmødet.

Han nævnte både Skovvejen og rute 22 mellem Kalundborg og Slagelse som trængende kandidater til næste runde af infrastrukturinvesteringer.

- Hver gang vi bruger 100 kroner på trafikken på landsplan, bruger vi 5 kroner til Sjælland og Øerne. Det er fuldstændigt tåbeligt at bruge penge på en motorvej mellem Herning og Holstebro, når der er meget mere og meget tungere trafik mellem Kalundborg og Holbæk, tilføjede han.

Skovvejen og fast forbindelse

Dermed var tonen lagt an til et valgmøde, der i høj grad kom til at handle om de investeringer i infrastruktur, som Kalundborg endnu ikke har fået. Det gælder ikke mindst udbygningen af Skovvejen mellem Holbæk og Kalundborg til motorvej, udbygning af rute 22 til Slagelse, og så den meget omdiskuterede faste forbindelse over - eller under - Kattegat.

Skal man tro stemningen blandt kandidaterne ved valgmødet, får Kalundborg det hele, når valget er vel overstået, for alle var velvilligt indstillede over for at tilføre Kalundborg-området flere penge til infrastruktur.

Stå sammen på Sjælland

Jacob Jensen fra Venstre opfordrede folketingskandidaterne på Sjælland til at stå sammen om investeringer i infrastruktur. Han forudså, at Nordvestsjælland vil være det område, der under det nye Folketing vil få det største løft i infrastrukturen.

- Der er omfartsvejen uden om Slagelse. Også Odsherred vil få en helt ny vej. Vi vil også få motorvej til Kalundborg, sagde han og nævnte i den forbindelse også Kattegatforbindelsen.

- Jeg går ind for en Kattegatforbindelse på et solidt grundlag. Vi skal have lavet en analyse hurtigst muligt.

Kandidaterne skiftedes til at tale for en Kattegatforbindelse, helst med plads til både biler og jernbane. Kun står det hen i det uvisse, om det skal være en bro eller en tunnel.

Havnepakke 3

Danske Havne har fremlagt et forslag til en Havnepakke 3, som blandt andet indeholder tre megaprojekter. Et af dem er udbygning af Skovvejen til motorvej. Blandt andet Flemming Damgaard Larsen fra Venstre og nuværende formand for Folketingets trafikudvalg lovede at arbejde for vedtagelsen af det forslag.

- Der er et kæmpestort potentiale i danske havne, og alle er glade for forslagene fra havnelovudvalget, der har arbejdet meget seriøst. Jeg håber forslagene kan blive vedtaget i det nye Folketing, uddybede han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062