Vi letter udrulningen
LANCERING AF NYT PRODUKT
Som leverandør til dansk og international infrastruktur bidrager Hans Følsgaard til den teknologiske sammenhængskraft. Det gør den nye IoT-enhed, som virksomheden nu kan lancere, til et nøgleprodukt. For IoT – Internet of Things – udgør i dag et fintmasket net af automationsløsninger, der bruges til en lang række formål.
IoT er decentrale enheder, som typisk via sensorer opsamler data, der sendes via skyen til en central for handling, overvågning, databehandling, advisering eller andet. Sensorer kan overvåge flow i vand og produktion, trafik, kundestrøm, luftkvalitet, intelligente bygninger og byer … der er bogstavelig talt ingen grænser
Tallene taler for sig selv. Ifølge Statista1 vil antallet af opkoblede enheder stige fra 15 mia. i dag til 29 mia. i 2030. Det skyldes de klare fordele ved at automatisere opgaver som for eksempel overvågning af utilgængelige processer. Men der har også været forhindringer for udbredelsen, som den nye IoT-enhed kan afhjælpe.
Ny, enklere tilgang kan booste udbredelsen
”Der har været nogle hurdles for virksomheder, der vil i gang med IoT,” forklarer Søren Madsen, Head of Automation hos Hans Følsgaard. ”Det er kostbart at få eksterne til at skræddersy et system, det koster tid at tilpasse standardkomponenter, og det kan være risikabelt at bygge selv. Det er de hurdles, vi nu rydder af vejen.”
Den nye IoT-enhed bringer IoT så tæt på plug and play, man kan komme. Den er klar til brug, kan skaleres efter ønske og samler data fra fx temperatur-, tryk- og flowsensorer. Disse data sendes via skyen i intervaller efter ønske på Narrow Band som er en teknologi fra mobiltelefoner og som derfor har den største dækning i markedet.
”Kunden kan koble op til seks sensorer på én enhed og høste data til en platform hos os eller hos sig selv. Det er vigtigt at pointere at alle data tilhører kunden, og det er naturligvis op til kunden, hvad der skal ske med de data: Skal der sendes alarmer ved overskredne grænseværdier, skal der samles statistik som dokumentation, skal der indsættes ekstra personale til betjening? Vi vil fremover se et væld af kreative automationsløsninger, fordi IoT nu bliver nemmere at rulle ud og af drifte,” fastslår Søren Madsen.
Skabt robust til alsidig indsats i mange år
Søren Madsen peger på nogle afgørende fordele ved en god IoT-installation, som den nye Følsgaard IoT enhed er med til at fremme. Det gælder ikke mindst de konkrete produktegenskaber, der gør enheden velegnet til mange års indsats.
Den er for eksempel IP67-certificeret, så den kan monteres i ’hårde’ miljøer. Derudover har den en lang række indbyggede fordele som standard, hvad der yderligere bidrager til plug and play-udrulningen: Udskifteligt batteri, batteriovervågning, overførsel via både NB-IoT, Wi-fi og Bluetooth, nem tilslutning af op til seks sensorer pr. enhed, kryptering af data, nyeste chip teknologi og deraf lavt strømforbrug, funktionelt temperaturområde på 35-75 ºC. Egenskaber, der gør den nye enhed fleksibel, robust og omkostningsbesparende.
Én komplet løsning klar til idriftsættelse og et grønnere aftryk.
” Følsgaard IoT enheden kan i øvrigt konfigureres om til nye opgaver og batteriet kan skiftes ud, hvorved enheden kan genbruges. Enheden kommer med nyeste batteriteknologi, så det er gennem sparring med kunderne omkring anvendelse og dataoverførsel vi kan opnå at strømforbruget bliver minimalt og levetiden lang, så der er også tænkt på bæredygtigheden,”
” Enheden kan naturligvis ikke stå alene og vi kan gennem dialog med kunden også levere en komplet løsning, hvor enheden leveres monteret med den type sensor opgaven påkræver. Således kan kunderne under ét varenummer købe sin enhed, klar til idriftsættelse, som blot skal aktiveres ved at tilkoble batteriet. Det bliver ikke nemmere siger Søren Madsen og slutter: ”Vi sætter nu alle kræfter ind på at få nye kundegrupper og sektorer i tale, der har ventet på en nemmere og mere økonomisk tilgængelig måde at komme i gang med IoT på.”
1) www.statista.com/statistics/1183457/iot-connected-devices-worldwide/