23948sdkhjf

DF og SF enige om tog-udvalg

Jernbaneudvalg kan blive forløber for en ny infrastrukturkommission
Trafikordfører Kim G. Christiansen (DF) forslår et jernbaneudvalg med pendlere, fagfolk og organisationer, som i løbet af et halvt år skal finde ud af, hvordan jernbanen kan gøres mere konkurrencedygtig i forhold til gods og privatbiler.

- God idé, synes trafikordfører Anne Baastrup (SF), men spørger:

- Hvor er den mobilitetskommission, som transportminister Hans Chr. Schmidt foreslog for et år siden?

Dengang påregnede Hans Chr. Schmidt, at "Infrastrukturkommission 2" skulle begynde arbejdet i 2012 og aflevere en betænkning i 2015-16. Indtil videre er der nedsat en dansk-tysk transportkommission med hovedvægt på Sønderjylland og Slesvig-Holsten.

Anne Baastrup bebuder, at en ny regering vil lave en plan i løbet af et halvt år for konsolidering af DSB og mere gods på skinner. Den plan skal i praksis udarbejdes af de samme mennesker, som vil sidde i en kommission, så for hendes skyld kan de godt fortsætte et par år.

"Hvordan kan godstransporten vinde markedsandele og gøres mere attraktiv?" og "Hvordan vil den mulige stigende konkurrence i EU på togdriften influere på udbuddet af togdrift i Danmark og resten af EU?" er blandt de 10 spørgsmål, som Kim G. Christiansen gerne så besvaret af et hasteudvalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063