23948sdkhjf

Københavner-erklæringen: Femer-bro skal udnyttes

Politikere og erhvervsfolk skal allerede nu forberede sig på at udnytte de nye, store muligheder, der åbner sig, når forbindelsen over Femern Bælt åbner i 2018.
Opfordringen kommer i en ny "Københavner-erklæring", som er blevet til i kølvandet på en konference om det store byggeprojekt med deltagelse af 280 beslutningstagere fra virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder Østersøregionen.

Konferencen blev holdt i København og organiseret af Fehmarn Belt Business Council. I erklæringen opfordres alle beslutningstagere på europæisk, nationalt og lokalt niveau til at skabe de nødvendige rammevilkår for at få den størst mulige erhvervsmæssige og økonomiske effekt af forbindelsen.

- Vi opfordrer til at fremme og øge det grænseoverskridende samarbejde mellem universiteter og andre videnskabelige institutioner i regionen, herunder udveksling af forskere og studerende mellem landene i regionen, hedder det bl.a. i Københavner-erklæringen.

Oplandet til Fehmarn Bælt-forbindelsen omfatter stærke bycentre som Hamburg-Lübeck og København-Malmö, som er blandt de mest konkurrencedygtige og dynamiske områder i Europa.

Erklæringen ønsker også, at der bliver dannet et konsortium af virksomheder med base i regionen til at bygge forbindelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094