23948sdkhjf

Ministeriet bruger forkerte tal

DTL beder Skatteministeriet om at lægge de rigtige tal frem, så man får en korrekt billede af de udenlandske lastbilers snyd med den danske vejafgift.
DTL er stærkt utilfreds med, at Skatteministeriet hævder, at det højst er fem procent af de udenlandske lastbiler, der ikke betaler vejafgift for at køre i Danmark.

- Ministeriets tal er ganske enkelt forkerte, siger DTL's cheføkonom Ove Holm og efterlyser de rigtige tal.

- Skatteministeriet skævvrider sagen. Ministeriets fem procent dækker over alle kontroller foretaget på både motorvej og landevej. På landevejen skal udenlandske lastbiler jo ikke betale vejafgift for at køre. Derfor skal de da ikke med i statistikken.

- Skatteministerens oplysninger fra politiet er derfor anvendt forkert, når ministeriet over for Folketinget oplyser, at der højst er 3-5 procents snyd. Vi mener, at der er tale om væsentligt højere tal, siger cheføkonomen.

Op til 19 procent snyder

DTL har i udmeldinger fra politiets motorvejskontroller tidligere hæftet sig ved, at politiet har noteret manglende betaling af vejbenyttelsesafgift på mellem 8 og 19 pct. for udenlandske lastbiler.

- Skatteministeriet må sørge for at opkræve vejbenyttelsesafgiften for alle lastbiler, fortsætter Ove Holm.

- Staten mangler jo penge. Derudover er det stærkt konkurrenceforvridende for danske vognmænd, der jo automatisk opkræves vejafgift af myndighederne.

- Det ville klæde Skatteministeriet at sikre en bedre kontrol. Politiet må have en betalingsterminal med til en hurtig og effektiv opkrævning af bøden på stedet, flere skal kontrolleres, og bøden må være højere end de nuværende 1.500 kroner.

- Samtidig vil det være fint med opsætning af skilte ved grænserne med en tydelig information, slutter Ove Holm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063