E-handel med fødevarer udfordrer den interne logistik
Hvordan organiserer man et effektivt fulfilment center til e-handel med ferske, emballerede og dybfrosne fødevarer samt husholdningsartikler?
Men det var ikke en helt enkelt opgave, der bare krævede en flytning. Det store antal forskellige lagervarer, der skal lagres i en bestemt rækkefølge, den korte frist til udlevering af varen og de ferske fødevarers begrænsede holdbarhed stillede store krav til en intelligent kombination af lager- og plukkesystemer.
Resultatet blev et nyt og avanceret lager på ca. 10.000 m², specielt bygget til e-handelsordrer.
I tæt samarbejde med RedMart løste SSI Schäfer opgaven med en kombination af forskellige standardprodukter. Desuden blev lageret opdelt i fire temperaturstyrede områder: et med stuetemperatur på 22 °C, to kølerum med en temperatur på hhv. 7 °C og 2 °C og et fryseområde med en temperatur på -18 °C. Alle områderne er indbyrdes forbundet for at sikre effektiviteten i forbindelse med virksomhedens vækst.
Med det nye logistikanlæg kan RedMart tilbyde Singapores største udvalg af tørre og ferske fødevarer. På grund af kompleksiteten blev projektet opdelt i to faser. I første fase kunne RedMart allerede tilbyde over 15.000 lagervarer. I anden fase skal dette antal øges til over 50.000 forskellige varer.
Lagerstrukturen sikrer optimal produktlagring og et mere effektivt materialeflow. RedMart kunne mærke forskellen med det samme, for allerede i løbet af den første uge blev plukkehastigheden fordoblet.
- RedMarts vision er at være den e-handelsplatform, der har det stærkeste kundefokus i verden. Effektive fulfilment-processer og en infrastruktur med den højeste kvalitet i verden danner grundlaget for at nå dette mål, fortæller Vikram Rupani, medstifter af samt COO og CFO hos RedMart.