23948sdkhjf

Rekordernes år i Billund Lufthavn

Passagertallet rundede den magiske grænse på tre millioner i 2016, mens luftfragten satte rekord med over 66.000 ton.

2016 blev året, hvor Billund Lufthavn rundede den magiske grænse på 3.000.000 rejsende. Helt nøjagtig rejste 3.092.013 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på 6,3 procent eller 182.782 passagerer.

- For os, der arbejder i lufthavnen, er det en milepæl at have mere end 3 millioner rejsende på et kalenderår. Vi har ventet på det i et par år. Derfor er det tilfredsstillende, når det endelig sker, udtaler lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

- For de rejsende er det blot et tal, for os andre giver det mod på at sætte nye mål for fremtiden.

Forbindelser til udlandet
Forbindelserne til de store lufthavne i Europa er særligt vigtige for erhvervslivet, der er afhængige af god international tilgængelighed til såvel markeder som forretningsforbindelser over hele verden. Derfor fremhæver lufthavnsdirektøren, at forbindelser til de allerstørste hub-lufthavne i Europa er blevet forbedret og forstærket gennem det seneste år.

- Forbindelsen til London Heathrow, der er Europas største lufthavn, er udvidet til 11 ugentlige afgange, mens den største rute med KLM til Amsterdam også er vokset.

Fremover forventer direktøren, at forbindelserne til de øst- og centraleuropæiske destinationer vil blive udbygget yderligere i de kommende år.

Indenrigstrafikken havde 139.075 rejsende, hvilket er et samlet tal for ruterne til Rønne og København. Et stabilt antal rejsende, der ikke flytter sig meget fra det ene år til det næste.

Rekord i luftfragt
Også luftfragten satte ny rekord i 2016. 66.595 ton gods blev det til hen over året med en stigende tendens i andet halvår.

- Luftfragt er et meget konkurrenceudsat marked. Derfor er det glædeligt at se, at der igen er fremgang i denne del af lufthavnen, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

- På samme måde som persontransporten er også godstransporten vigtig for de mange produktionsvirksomheder, der ligger i Vestdanmark.

Fortsætter væksten
Billund Lufthavns fragtchef Jan Ditlevsen kan fortælle, at den positive trend for godset ser ud til at fortsætte her i 2017.

- Meldingen fra speditørerne er meget positiv. De har virkelig gang i den, så vi er meget optimistiske, siger han og nævner, at det især er den danske eksport, der rykker.

Han glæder sig også over, at Turkisk Airlines Cargos to ugentlige ruter ud af Billund med et Airbus 330 fragter er blevet en kæmpe succes. 

- Turkish Airlines er et af de luftfartsselskaber, som har det største antal destinationer på verdensplan. De kommer stort set overalt. Det er en stor fordel for den danske industri – og også for vores nabolande. Vi har set en stigende interesse for at bruge Billund Lufthavn fra virksomheder i Nordtyskland, Norge og Sydsverige. Vores opland er i en radius på 500 km omkring Billund.

Den stigende internethandel er også noget, som de store kurerfirmaer mærker. Derfor har de store kurerfly fra DHL, UPS og TNT/FedEx i flere år været et dagligt fænomen i Billund.

Om 2017 også bliver et rekordår for luftfragten, tør Jan Ditlevsen ikke spå om.

- Det kunne være sjovt at tangere rekorden i 2017, nøjes han med at sige.

 Nye X-Ray maskiner
Det seneste år har Billund blandt andet investeret i endnu en røntgenmaskine til sikkerheds screening af godset, så man nu er oppe på tre maskiner. Det giver lufthavnen en meget stor kapacitet.

- Det er vigtigt, at vi kan få så meget gods igennem lufthavnen på kortest mulige tid. Vi har en kort deadline, og vi skal sikre, at luftfragten kommer hurtigt frem. Jo mindre tid, godset bruges på jorden, jo hurtigere kommer det frem. Det har vi arbejdet meget med i 2016, og det kommer vi til at arbejde endnu mere med i år.

- Man siger, at en luftfragtforsendelse i gennemsnit er en uge undervejs. Heraf bliver de fire dage brugt på jorden. Hvis man vil speede op på dette, bliver man nødt til at være hurtigere på jorden. Derfor arbejder vi hele tiden på at være hurtigere end de andre lufthavne i vores region. Man må ikek ikke spilde tiden på jorden, slutter Jan Ditlevsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095