Danske Fragtmænd frikendt i arbejdsmiljøsag
To lagerarbejdere kørte med hver sin el-stabler på Danske Fragtmænds lager i Taastrup, da de endte i en arbejdsulykke i slutningen af 2015. De bakkede uden at orientere sig, og den ene kørte med høj fart. De stødte sammen, og den ene lagerarbejder kom alvorligt til skade i hoved, nakke og lænd og var sygemeldt i omkring 6 uger. Anklagemyndigheden mente, at Danske Fragtmænd havde forsømt at sikre, at sikkerhedsforskrifterne blev overholdt.
Der er ikke tvivl om, hvad der skete, da ulykken blev optaget på video. Retten skulle udelukkende tage stilling til, om Dansk Fragtmænd kunne straffes som arbejdsgiver for de to lagerarbejdere.
Terminalchefen fra Danske Fragtmænd forklarede i retten, at virksomheden pointerer over for medarbejderne, at man skal orientere sig og køre efter forholdene. Det betyder, at man skal være varsom, når der er begrænset udsyn.
På tavlemøder bliver der talt om reglerne, og der er opslag på virksomheden om sikkerhedsreglerne. Når der er nye regler, bliver de gennemgået med de relevante medarbejdere. Og der bliver løbende ført tilsyn med, at reglerne bliver overholdt.
- Det principielle i denne dom er, at arbejdsgiverens instruktion og tilsyn bliver anerkendt. Hvis man som virksomhed instruerer medarbejderne og fører et tilstrækkeligt tilsyn, slipper man for straf, siger Susanne Linhart, der er arbejdsmiljøansvarlig i ATL.
Anklagemyndigheden mente ikke, at Danske Fragtmænd havde ført et effektivt tilsyn. Man ønskede virksomheden idømt en bøde på 45.000 kroner, men det var retten i Glostrup altså ikke enig i.
Sagen blev ikke ført af ATL.