SH Group får eget domicil på Esbjerg Havn
Mens nogle virksomheder overvejer at flytte fra Esbjerg, går SH Group fra Svendborg den modsatte vej og etablerer sig i Esbjerg. På torsdag den 26. april indvier de officielt deres nye domicil på havnen som nabo til transportgiganten Blue Water Shipping.
SH Group er en af Danmarks største leverandører af hydrauliske, mekaniske og elektriske løsninger til offshore- og marineindustrien. Derfor har de i tidens løb serviceret mange kunder i Esbjerg. For et år siden åbnede SH et salgskontor i Esbjerg Havn og ansatte to erfarne folk fra branchen til at stå for aktiviteterne her. Det er gået så godt, at der nu er 10 ansatte, og man er flyttet ind i en totalrenoveret bygning med eget værksted på 1.000 kvadratmeter og moderne kontorfaciliteter.
- Det er gået rigtig stærkt, fortæller Bjørn Joensen, der blev ansat sidste år som General Manager for aktiviteterne i Esbjerg.
- Det er ingen hemmelighed, at de senere år med svigtende oliepriser og nedgang i vindmølleaktiviteterne har ændret Esbjerg, siger Bjørn Joensen,
- Ingenting kommer lige så let som tidligere. Man skal arbejde hårdt og konstant have en finger på pulsen. Man må hele tiden tilpasse sine ydelser til kundernes behov. Det har vi været gode til. Det har givet os succes, siger Bjørn Joensen, som sammen med Hardy Jeremiassen og deres dygtige kollegaer kan være stolte over, at de på rekordtid har fået etableret en servicevirksomhed, der er til gavn for det lokale erhvervsliv og skaber arbejdspladser for byen.
Snart dobbelt så store
Transportmagasinet: Hvad er jeres mål for fremtiden?
- Vi prøver hele tide at se på udviklingen i markedet, siger Bjørn Joensen. En af vores forcer er, at vi er dynamiske; men vi har da også en vision. Det er ikke urealistisk, at vi beskæftiger 20 mand om et års tid; men det er svært at sige. Pludselig kan man vinde en stor kontrakt, som kræver at man skal have nogle nye folk hurtigt.
- Vi er i hvert fald meget positive omkring fremtiden. Vi kigger stadig efter flere ansatte. Det er typisk specialister til de områder, som vi beskæftiger os med som for eksempel kraner, hydraulik og mekanik.
- Vores kunder er vindmølleproducenterne og rederierne. Det er virksomheder med udstyr og skibe, som vi kan servicere. Og her ligger vi rigtig godt på kajen lige ned til vandet. Skibene ligger lige uden for vores værkstedsport.
Fordeling af opgaverne
Hos SH Group i Esbjerg er det Bjørn Joensen, der står for opbygning af organisationen, driften og salget til de lokale kunder, mens Hardy Jeremiassen koncentrerer sig om salget til de større kunder og projekter, både indlands og udenlands.
De to kender hinanden fra tidligere, hvor de arbejde sammen, siden skiltes deres veje, men de blev begge ansat i SH Group sidste år.
Jesper Kielstrup Hauge er ansat som Service Project Manager og sammen med projektlederkollegaerne i Svendborg, er det ham som styrer projektplanlægning og udførsel.
Ydermere i deres team har de Michael Gudmand Madsen som værkfører, samt en håndfuld ekstrem dygtige serviceteknikkere.
Fra værksted til industri
Oprindelig blev SH Group startet i 1974 i Svendborg som et mindre værksted under navnet Svendborg Hydraulik; men det har siden udviklet og specialiseret sig, så det i dag er en topmoderne offshore- og teknologivirksomhed med 250 ansatte og egen stålproduktion.
Hovedafdelingen ligger i Svendborg. Der er en afdeling i Lindø, der beskæftiger 50-60 mand. Udover afdelingen i Esbjerg er der også en lille afdeling i København, der fokuserer på brobyggeri.
SH Group har blandt andet været underleverandør til mange af de nye gang- og cykelbroer i Københavns Havn. Virksomheden har blandt designet hydrauliske systemer og komponenter, der gør, at broerne kan åbne, lukke og dreje.
Brede kompetencer
- Som virksomhed er det selvfølgelig interessant at have forskellige ben at stå på, siger Bjørn Joensen. Når der er nedgang i offshore, går det måske godt i en anden branche. Derfor sætter vi pris på, at vi har meget brede kompetencer og 250 mand i vores bagland, som vi kan trække på.