23948sdkhjf

Ny aftale skal sikre medarbejdere til Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd mangler både faglærte og ufaglærte medarbejdere. Det skal en ny aftale mellem Danske Fragtmænd, de selvstændige fragtmænd, landets jobcentre og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) lave om på.

Med jobserviceaftalen får virksomhederne et tættere samarbejde med landets jobcentre, hvilket skal hjælpe virksomheden til at få den kvalificerede arbejdskraft, de har brug for. Det sker via et øget fokus på rekruttering af ledige til deres ordinære job, men også ved at opkvalificere ledige gennem virksomhedspraktik og voksenlærlingeordningen samt opkvalificere ufaglærte ledige i forbindelse med en ansættelse, konstaterer beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Der er tale om et tættere samarbejde om match af ledige til job som terminalmedarbejder på Danske Fragtmænds seks terminaler i Danmark og til job som chauffør hos Danske Fragtmænds 41 selvstændige fragtmænd.

Udover et øget fokus på rekruttering får virksomhederne tilbud om hjælp til at opkvalificere flere af deres ufaglærte medarbejdere.

For at dette kan lykkes, kræver det ifølge ministeriet, at både jobcentre, erhvervsskoler og virksomhedernes underleverandører koordinerer kurser forskellige steder i landet. Det får de hjælp til af STAR’s VEU-koordinatorer, der er blevet ansat som led i trepartsaftalen fra 2017 om voksen-, efter- og videreuddannelse. Danske Fragtmænd kan altså med aftalen nemmere få fat i ledige i jobcentrene og adgang til en koordineret uddannelsesindsats over hele landet.

- Beskæftigelsen er fortsat meget høj, og de seneste tal viste 7.200 flere private job i januar. Derfor er det er helt afgørende, at vi undgår flaskehalse og samtidig udnytter de gode konjunkturer til at få flere med i det arbejdende fællesskab. Aftalen viser, at vi med efteruddannelsesindsatsen fra trepartsaftalen kan yde bedre hjælp på tværs af kommunerne til at finde den nødvendige arbejdskraft og samtidig opkvalificere ledige. Det er godt for både erhvervslivet og ledige, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

HR-chef i Danske Fragtmænd Frederik Madsbjerg siger:

- I Danske Fragtmænd har vi generelt udfordringer med at rekruttere medarbejdere, og når vi så samtidig har meget høj anciennitet blandt vores medarbejdere, kan vi risikere, at vi om en række år kommer til at mangle medarbejdere. Det betyder, at vi er nødt til at være på forkant med udviklingen, hvorfor vi har indgået denne jobserviceaftale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111