23948sdkhjf

Sådan bliver du forsikret optimalt som dansk speditør

Er du ordentligt forsikret som dansk speditør? Hvis ikke, bør du uden tvivl læse med her.

Størstedelen af de danske virksomheder er dybt afhængige af transport som en del af deres daglige drift. Virksomhederne indgår aftaler og kontrakter angående transport og logistik. Det kan eksempelvis være produktionsvirksomheder, der skal have fragtet materialer eller råvarer fra leverandører. Eller det kan være virksomheder, der skal have fragtet varer og produkter direkte til deres kunders privatadresser.

Uanset hvilken form for transport der er tale om, indebærer fragten fra A til B en lang række risici – herunder ødelagte varer, mistede pakker, tidsmæssige forsinkelser, beskadigelse af fragtbilen eller lignende. Netop derfor er det alfa og omega, at du som dansk speditør har forsikret dig optimalt i det tilfælde, at uheldet er ude.

Læs med nedenfor, hvor vi giver dig en række gode råd til, hvordan du får styr på din forsikring, så du med ro i maven kan køre ud på de danske landeveje til daglig.

Få en advokat med på holdet – din personlige sikkerhed
Er du lidt i tvivl om, hvordan den danske transportlovgivning ser ud i dag? I så fald er du formodentlig ikke den eneste. Transportområdet dækker nemlig over alt lige fra vej-, sø-, luft- og jernbanetransport, og desværre er lovgivningen tilsvarende delt ud på de forskellige områder med hver deres regelsæt. Eksempelvis er vejtransporten dikteret af CMR-loven, søstransporten følger Søloven, mens lufttransporten går efter Luftfartsloven.

Netop derfor kan det som dansk speditør være vanskeligt at finde hoved og hale i de mange regler – og hvad der gælder for det enkelte område. Af denne grund kan det være formålstjeneligt og fornuftigt konsultere en advokat, der eksempelvis har speciale i transportret. Fordelen ved sådanne advokater er, at du vil få en personlig rådgiver, der har styr på dine rettigheder og den generelle transportlovgivning.

En advokat vil med andre ord kunne skabe tryghed og sikkerhed omkring dit erhverv som fragtmand, og dit advokatfirma vil kunne føre din sag, såfremt du skulle løbe ind i problemer med fragt eller levering af varer.

Ønsker du yderligere information, kan du læse meget mere herom i transportlovgivningen.

Har du styr på speditøransvarsforsikringen?
Som speditør skal du ikke udelukkende fragte gods frem og tilbage. Du skal også håndtere diverse former for administrativt papirarbejde i forbindelse med forsendelsen. Derfor er det et rigtig godt råd, at du får tilegnet dig en speditøransvarsforsikring, der kan dække dig ind juridisk.

Speditøransvarsforsikringen dækker dit ansvar i henhold til begrænsningsreglerne i Nordisk Speditørforbunds Almindelige Bestemmelser (NSAB2015). Forsikringen går ind og sikrer dig et retsligt ansvar, som du kan pådrage dig, og som følger de gyldige regler, love og konventioner for netop dine arbejdsopgaver. Med en sådan forsikring får du en ekstern part til at behandle eventuelle klagesager og krav fra utilfredse kunder, og du får samtidig dækket ansvaret, som du bliver pålagt af kunderne.

Vær opmærksom på, at du altid eksplicit skal kommunikere, at du udfører opgaver i henhold til NSAB2015 og vedlægger et kort skriv, der skitserer begrænsningerne. Og skulle du på nogen måde være i tvivl om dine rettigheder og forpligtelser – eksempelvis i relation til forsikring af kundens gods på lagret – kan du med fordel tage fat i en advokat med daglig indsigt i feltet. På den måde sikrer du dig bedst, hvis uheldet er ude.

Vi håber, at du med ovenstående råd er blevet klædt lidt bedre på til bogstaveligt talt at køre sikkert ud i trafikken.

Send til en kollega

0.079