23948sdkhjf

Hvordan vil du finansiere dit bilkøb - lån, leasing eller kontant?

Artiklen er sponsoreret af kreditnu.dk

Hvis det er ved at være tid til at købe en ny bil, er der forskellige måder at finansiere dit bilkøb; ved at låne pengene, ved at lease en bil eller ved at betale kontant. Læs om de tre forskellige måder at finansiere din bil på herunder.

Leasing

Leasing er blevet meget populært i de senere år. Det kan hænge sammen med, at leasing gør det nemmere at skifte bil. Ved leasing betaler man et månedligt afdrag, som ofte er lavere end låneafdrag, men til gengæld kommer man ikke til at eje bilen. Det kan sammenlignes med at leje en bolig.

Ved leasing er vedligeholdelse ofte inkluderet, så man ikke selv betaler for service og reparationer. Det er dog en god idé at eftertjekke dette, inden du skriver under på en leasingaftale. Der er som hovedregel krav og begrænsninger i forhold til bilens stand og kilometertæller, når bilen tilbageleveres. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i leasingselskabets regler for aflevering af bilen. Så ved du på forhånd, hvor omstændig processen er og kan tage dette med i dine overvejelser, inden du vælger at lease en bil.

Kontant

Har du en stor opsparing, kan du også vælge at købe din bil kontant. Den store fordel ved denne metode er, at du får betalingen hurtigt overstået. Du ved også præcis, hvad prisen er og kan på den måde på forhånd vide, om du har råd. Det vil derfor også sige, at du kan undgå gæld. Du ejer bilen fra dag et og kan sælge den videre, når du har lyst.

Du slipper for en langtrukken afbetalingsproces, og derudover kan kontantkøb nogle gange give et godt grundlag for at forhandle prisen på bilen. Biler er dog investeringer, der falder i værdi, og derfor er det en god idé at overveje, om det er den bedste beslutning at bruge en stor sum af din opsparing på at købe denne slags aktiv. Overvej i denne sammenhæng også hvilken slags bil du vil købe.

Lån

Hvis du vælger at tage et lån til at finansiere en bil, er en af fordelene, at du hver måned ved, hvor meget du skal afdrage med. De faste afdrag gør det nemmere at lægge et budget uden overraskelser i forhold til dit bilkøb. Derudover betyder et lån, at du ejer bilen, når lånet er betalt helt ud. Dermed er det en langsom investering.

Det er dog en god idé at overveje, hvad lånet kommer til at koste i alt inklusive renteomkostninger og eventuelle yderligere gebyrer. Det kan være en fordel at betale månedlige afdrag i stedet for at betale en stor sum på samme tid. Men derfor er det stadig værd at bide mærke i, om dette gør den samlede pris meget dyrere. Sammenlign gerne forskellige lånetilbud for at finde det bedste og mest passende for dig. Hvis du gerne vil købe en bil i dag, så lån penge og få råd til at købe den.  

Send til en kollega

0.031