23948sdkhjf

En emhætte er et must i et moderne køkken

Emhætter og emfang er efterhånden blevet noget, som de fleste har i køkkenet. Det er de af flere årsager. Dels er det sundest og mest behageligt, at stegeos og damp bliver ledt væk fra boligen. Dels er en emhætte eller et emfang en integreret del af det stilfulde køkken. Det er hovedårsagerne til, at både private og professionelle køkkener er udstyret med et emfang eller en emhætte.

Gennem årene er emhætterne blevet mere effektive og mere støjsvage. Desuden bruger de langt mindre energi nu, end de gjorde tidligere. Har du en gammel emhætte, så kan det derfor godt betale sig for dig at få den skiftet ud med en forbedret variant.

Der findes forskellige typer af emhætter

Udvalget af emhætter er vokset betydeligt inden for de senere år,” fortæller Ida Anette Aas Bundgaard, som er medejer af Hvidevareshoppen.dk. ”Du kan stort set få lige den type og den størrelse emhætte, som du kan ønske dig,” fortsætter hun, mens hun peger på det enormt store udvalg af diverse emhætter og emfang, som de har i deres sortiment.

Der er selvfølgelig den traditionelle model med aftræk, der placeres over komfuret. Så er der også den mindre emhætte, der placeres for eksempel under et overskab. Det er en smart model, som ikke fylder så meget, og som har kulfilter i stedet for aftræk,” forklarer hun, mens hun trækker ud i en af de mindste emhætter. ”Sådan en er smart i et mindre køkken eller i et sommerhus. De fås også i en kraftigere variant, som kan bruges de steder, hvor det ikke er muligt at lave et aftræk ud til det fri.”

De store og de moderne emhætter

Hun går videre ned ad rækken med diverse frithængende, lofthængte og væghængte emhætter og emfang. ”De her store frithængende emhætter er fra brandet Silverline, og de er et godt eksempel på, hvordan emhætter kan være stor og skulpturel. Den bliver en markant del af indretningen i et køkken,” siger hun, mens hun viser dens forskellige funktioner.

De store og kraftige emhætter fås i mange størrelser, og de bruges også i industrikøkkener. Jeg vil lige slutte af med at vise dig noget af det nyeste inden for emhætter,” fortsætter hun begejstret, mens vi går hen til emhætter og emfang fra det danske brand Thermex. ”Udsuget er placeret enten i bordpladen eller i komfuret. Det vil sige, at damp og os suges nedad i stedet for opad. Dermed er det hurtigere ude af køkkenet. Det er virkelig smart, slutter hun.

Send til en kollega

0.032