Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/65648413-b5a7-413d-8ba2-4f26064d1dbc/publicMaterial
Udbyder
Søværnskommandoen (SVK)
Vindere
Delaftale 2 - beredskabsaftale for isbrydning i Limfjorden fra Aalborg til Hals Barre
(18.01.2021)
Svitzer
Copenhagen
Delaftale 1 - beredskabsaftale for isbrydning i farvandet syd for Fyn
(18.01.2021)
JMB Aps
Svendborg
Beredskabsaftaler for isbrydning
Søværnskommandoen (SVK)
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 16-28-71-80
Postadresse: Herningvej 30
By: Karup J
NUTS-kode: DK0 DANMARK
Postnummer: 7470
Land: Danmark
Kontaktperson: Jens Hulgaard
E-mail: fko-sv-n5n72@mil.dk
Telefon: +45 72812054
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.forsvaret.dk
Del II: Genstand
Beredskabsaftaler for isbrydning
I henhold til lovbekendtgørelse nr. 969 af 25. juli 2017 om beredskab for isbrydning, er det besluttet, at isbrydningsopgaverne i 4 afgrænsede danske farvande løses i et privat-offentligt samarbejde mellem forsvaret og det maritime erhverv.
Samarbejdet baseres på flere beredskabsaftaler, hvoraf dette udbud omhandler 2 afgrænsede danske farvande, som indgås for issæsonen 2020/2021, dækkende perioden 15. december 2020 til 31. marts 2021. Beredskabsaftalerne indebærer, at private operatører, som vælger at indgå en beredskabsaftale med staten, forpligter sig til at stille med et beredskab til isbrydning, der inden for et varsel på 24 timer skal kunne afgå mod beredskabsområdet. Beredskabsaftalerne indgås og forvaltes af Søværnekommandoen (SVK). De 2 beredskabsområder er:
- Delaftale 1 - Farvandet syd for Fyn
- Delaftale 2 - Limfjorden fra Aalborg (Jernbanebroen) til Hals Barre.
Delaftale 1 - Beredskabsaftale for isbrydning i farvandet syd for Fyn
Beredskabsområdet farvandet syd for Fyn defineres inden for følgende grænser:
- Mod vest en lige linje gennem Skjoldnæs Fyr på Ærø og position 55o04’5 N - 010o04’5 E på Horneland
- Mod syd mellem Ærø og Langeland breddeparallellen 54o50’0 N
- Mod øst medianen 010o44’0 E
- ind mod havnene i området mellem ovennævnte afgrænsninger således:
- Fåborg havn: indtil den røde sideafmærkning Laksholm Fl (2) R. 5s i position 55o02’6 N - 010o14’1 E
- Søby havn: indtil havnemolerne
- Ærøskøbing havn: indtil anduvningsbøjen i position 54o04’4 N - 010o25’4 E ved Møllegab
- Marstal havn: nordfra indtil anduvningsbøjen i position 54o52’6 N - 010o34’2 E for enden af renden ved Mandens Grund; sydfra indtil anduvningsbøjen i position 54o50’5 N - 010o32’8 E ud for Ærøshale
- Rudkøbing havn: nordfra indtil anduvningsbøjen i position 54o58’9 N - 010o43’0 E
- Svendborg havn: indtil de i søkortet definerede havnegrænser.
Ansvaret for isbrydning i havnene og lige uden for havnene i beredskabsområdet påhviler således havnene selv.
Havnene inden for beredskabsområdet kan rekvirere assistance fra den af SVK chartrerede isbryder, mod at blive faktureret 100 % af timeprisen for den udførte effektive isbrydning.
Aftalen indeholder option på 1+1+1 periodes forlængelse.
Aftalen indeholder option på 1+1+1 periodes forlængelse.
Aftalen er indgået af Søværnskommandoen. Alle enheder under Forsvarsministeriet, herunder alle divisioner af Forsvaret i Danmark, som er under Forsvarschefens kommando, er imidlertid berettigede til at benytte aftalen til indkøb af leverancen på aftalens vilkår og betingelser.
Delaftale 2 - beredskabsaftale for isbrydning i Limfjorden fra Aalborg til Hals Barre
Beredskabsområdet Limfjorden fra Aalborg til Hals Barre defineres inden for følgende grænser:
- mod vest, jernbanebroen i Aalborg
- mod øst, renden til Hals Barre indtil medianen gennem Hals Barre fyr
- ind mod havnene i området mellem ovennævnte østlige og vestlige afgrænsninger således:
- Aalborg Havn: indtil de i søkortet definerede havnegrænser øst for jernbanebroen
- Aalborg Østhavn: indtil den i søkortet definerede havnegrænse
- Hals Havn: indtil havnemolerne.
Ansvaret for isbrydning i havnene og lige uden for havnene i beredskabsområdet påhviler således havnene selv.
Havnene inden for beredskabsområdet kan rekvirere assistance fra den af SVK chartrerede isbryder, mod at blive faktureret 100 % af timeprisen for den udførte effektive isbrydning.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Der henvises til udbudsmaterialet vedrørende betalingsbetingelser. Fakturering skal ske i overensstemmelse med gældende dansk lovgivning om offentlige betalinger. Dette er p.t. lovbkg. nr. 798 fra juni 2007, som stiller krav om elektronisk fakturering. De nærmere betingelser vil fremgå af kontrakten.
Der kræves ingen særlig retlig form. Såfremt kontrakten tildeles en sammenslutning af leverandører (f.eks. et konsortium), skal deltagerne påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en leverandør som repræsentant for sammenslutningen.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Det er en forudsætning for deltagelse i udbudsproceduren, at der anvendes ESPD, jf. udbudslovens § 148. Søværnskommandoen kræver, at tilbudsgiver anvender ESPD som foreløbig dokumentation for, at tilbudsgiver ikke er omfattet af de i udbudslovens § § 135 og 136 anførte udelukkelsesgrunde.
Tilbudsgiver, og eventuelt deltagerne i en sammenslutning af enheder og/eller støttende enheder, skal anvende den elektroniske version af ESPD, som er tilgængelig på Ethics-webportalen. ESPD’et skal udfyldes og indgives via Ethics-webportalen i overensstemmelse med de instrukser, der følger af Ethics.
Tilbudsgiver kan indsende et ESPD for hver enkelt delaftale.
Før tildeling af kontrakten kræver Søværnskommandoen at den tilbudsgiver, til hvem Søværnskommnadoen har til hensigt at tildele kontrakten, har afgivet dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD, jf. udbudslovens § § 151-155.
FMI er forpligtet til at udelukke en tilbudsgiver fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis tilbudsgiveren er omfattet af en af de i udbudslovens § § 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138. Det bemærkes, at visse frivillige udelukkelsesgrunde i direktiv 2014/24/EU om offentlige indkøb er gjort obligatoriske i udbudslovens § 136.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
I henhold til lovbekendtgørelse nr. 593 af 2. juni 2016 om Klagenævnet for Udbud, tilgængelig på www.retsinformation.dk skal klage indgives for Klagenævnet for Udbud inden følgende klagefrister:
Klager over udbud og beslutninger, der er omfattet af kapitel II og III i udbudsloven, som ikke angår spørgsmål om en ansøgers manglende prækvalifikation, skal i henhold til § 7, stk. 2 i lov om Klagenævnet for Udbud indgives til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregivers afsendelse af en underretning til de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder regnet fra dagen efter ordregivers afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere og tilbudsgivere om, at ordregiver har indgået en rammeaftale, jf. § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning om at videreføre kontrakten, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage er indgivet til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. § 6, stk. 4. Hvis klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klager endvidere anføre, om der er begæret opsættende virkning af klagen, jf. § 12, stk. 1.
Kontaktoplysninger til Klagenævnet for Udbud er angivet i pkt. VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds egen vejledning om klager er tilgængelig på hjemmesiden angivet i pkt. VI.4.1).
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk