Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Udbyder
Skanderborg Kommune
Vindere
Variabel kørsel/ad hoc (genoptræning og læge/speciallæge)
(23.08.2017)
Handicap Befordring A/S
Korskildelund 2
2670 Greve
Specialskole (STU, aflastning, m.v.) og dagcenter.
(23.08.2017)
Handicap Befordring A/S
Korskildelund 2
2670 Greve
Udførelse af kommunal befordring til Skanderborg Kommune
Skanderborg Kommune
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
29189633
Skanderborg Fælled 1
Skanderborg
8600
Danmark
Kontaktperson: Chris Jacobsen
Telefon: +45 87947180
E-mail: chris.jacobsen@skanderborg.dk
NUTS-kode: DK04
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.skanderborg.dk/udbud
29189633
Postbox 526
Skanderborg
8660
Danmark
Kontaktperson: Indkøbschef Chris Jacobsen
Telefon: +45 87947180
E-mail: chris.jacobsen@skanderborg.dk
NUTS-kode: DK042
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.skanderborg.dk/udbud
Del II: Genstand
Udførelse af kommunal befordring til Skanderborg Kommune.
Udbuddet vedrører udførelse af kommunal befordring i Skanderborg Kommune.
Udbuddet er opdelt i følgende delaftaler:
Delaftale 1: Specialskole (STU, aflastning, m.v.) og dagcenter. På udbudstidspunktet er der bevilget specialskolekørsel m.v. til ca. 220 elever. På dagcenterområdet er der på udbudstidspunktet ca. 250 borgere tilknyttet kørslen. Det årlige kørselsomfang er estimeret til ca. 1 418 000 km. på baggrund af den nuværende kørsel.
Delaftale 2: Variabel kørsel/ad hoc (genoptræning og læge/speciallæge). Til læge-/speciallægekørsel er der på udbudstidspunktet ca. 500 aktive bevillinger. Til genoptræningskørsel er der i februar måned 39 aktive bevillinger. Det årlige kørselsomfang er estimeret til ca. 49 000 km. på baggrund af den nuværende kørsel.
Tilbudsgivere som har afgivet tilbud på både delaftale 1 og 2 har mulighed for at afgive et kombinationsbud jf. udbudsbetingelsernes afsnit 9.2.
Specialskole (STU, aflastning, m.v.) og dagcenter.
Kørslen i delaftale 1 vedr. kørsel til specialskoler (STU, aflastning, m.v.) og dagcenter. På skoleområdet foretages kørslerne typisk mellem elevernes bopæl og skolen/institutionen eller eventuelle aflastningsadresser, SFO m.v. Passagererne er elever i forskellige aldre. Der vil således kunne forekomme elever på alle klassetrin. Det vil i enkelte tilfælde kunne forekomme, at en elev benytter kørestol. Eleverne kan være børn med svære specifikke indlæringsvanskeligheder, dvs. varige, vidtgående handicaps som f.eks. DAMP, ADD, ADHD, gennemgribende udviklingsforstyrrelser og autismespektrumsforstyrrelser, herunder Aspergers syndrom, dårlig begavelse eller Tourettes syndrom. Nogle elever er tidligt skadede. Nogle er stærkt udadreagerende. Nogle elever er anbragte uden for hjemmet. Nogle elever lider af epilepsi. Den samlede køretid for eleverne må ikke overstige 60 min. hver vej. Det er ligeledes et krav, at eleverne i videst muligt omfang har den samme chauffør på de samme ruter. På dagcenterområder foretages kørslerne typisk mellem borgernes bopæl og dagcentret. Borgerne er typisk ældre personer, hvoraf nogle har diagnosen demens. Det er vigtigt, at borgerne afleveres på de adresser, som Ordregiver angiver, idet borgere med demens i nogle tilfælde beder om at blive afleveret på adresser, som de ikke længere bor på. Enkelte borgere, specielt demente, skal afleveres direkte hos personalet.
Mange borgere er dårligt gående, bruger rollator eller stok, og enkelte benytter kørestol. Der kan ud over kørestolsbrugere være andre borgere, som skal liftes op, af sikkerhedsmæssige årsager. For en nærmere beskrivelse af delaftalen og de hertil hørende krav henvises til udbudsbetingelserne generelt og bilag 2 — kravspecifikationen.
Option på forlængelse i op til 2 x 12 måneder.
Option på forlængelse i op til 2 x 12 måneder.
Variabel kørsel/ad hoc (genoptræning og læge/speciallæge)
Delaftalen 2 vedr. udførelse af variabel kørsel/ad hoc til genoptræning og læge/speciallæge. Kørsel til læge og nærmest-boende speciallæge omfatter kørsel bevilget efter Sundhedslovens § 170. Persongruppen er førtids- eller folkepensionister, der af helbredsmæssige årsager er ude af stand til at benytte offentlige transportmidler (bus/tog/eller kørsel i egen bil). F.eks. pensionister som: er ude af stand til at tage offentlig transport eller køre i egen bil, kan være dement, og aldrig må efterlades alene og skal følges ind, kan være blind eller psykisk syg, er kørestolsbruger, bruger rollator, går meget langsomt og med stok. Kørslen til genoptræning omfatter borgere, som typisk er bevægelseshæmmet og chaufføren vil derfor skulle bistå borgeren i forbindelse med befordringen. Der er eksempelvis borgere, som skal have hjælp med at komme ud af boligen og hjælp med at lukke og låse døren, da de sidder i kørestol eller har skader på begge arme. Nogle brugere er visiteret til at medbringe hjælpemidler (rollator, kørestol) og/eller ledsager. For yderligere information om krav til udførelsen henvises til udbudsmaterialet generelt og specielt til bilag 2 — kravspecifikationen.
Option på forlængelse i op til 2 x 12 måneder.
Option på forlængelse i op til 2 x 12 måneder.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Den udbudte kørsel udføres i henhold til reglerne om speciel rutekørsel og vil kunne udføres af såvel busser/biler som taxi. Kørsel med taxi kan ske på baggrund af taxabevilling, mens kørsel med øvrige køretøjer kræver tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring efter Lovbekendtgørelse om buskørsel nr. 1087 af 8.9.2010 med senere ændringer. Dokumentation for, at en sådan tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring eller taxabevilling foreligger, skal fremsendes til Ordregiver senest ved kontraktstart.
Tilbudsgiver skal oplyse Tilbudsgivers samlede årsomsætning (inden for udbuddets kørselsordninger jf. mindstekrav nedenfor) og ansøgers egenkapital. Oplysningerne skal afgives for de seneste 3 tilgængelige regnskabsår og afgives ved at udfylde ESPD-dokumentets afsnit »Udvælgelseskriterier«. Såfremt ansøger ikke har rådighed over de krævede nøgletal inden for de seneste 3 regnskabsår, skal ansøger oplyse hvornår ansøger blev etableret. Dette gøres ved at udfylde feltet »Etablering af virksomhed«.
Det er et mindstekrav, at ansøgers egenkapital har været positiv i det seneste regnskabsår.
Det er ligeledes et mindstekrav,
— at tilbudsgivere der vil afgive tilbud på delaftale 1 alene eller både delaftale 1 og 2 skal have en omsætning inden for det udbudte område (kørsel til dagcentre og specialskoler, læge og genoptræning) på minimum 20 000 000 DKK samlet set over de sidste 3 tilgængelige regnskabsår.
— at Tilbudsgivere som alene vil byde på delaftale 2 (læge og genoptræning) skal have en omsætning inden for kørselsområdet på minimum 3 000 000 DKK samlet set over de sidste 3 tilgængelige regnskabsår.
Det er ikke et krav, at kørslen skal vedrøre alle de nævnte typer af kørselsordninger jf. kravspecifikationen. Dokumentation for overholdelse af mindstekrav skal på anmodning gives i form af revisorpåtegnede erklæring for omsætningen og kopi af seneste godkendte årsregnskab jf. udbudslovens § 151, stk. 2. herunder § 154, nr. 2 og 3.
Tilbudsgiver skal anføre minimum 1 reference pr. delaftale — igangværende eller afsluttet — inden for de udbudte kørselsordninger inden for de sidste 3 år.
Tilbudsgiver skal anføre 1 reference for hver af de delaftaler som Tilbudsgiver byder på. Tilbudsgiver skal beskrive kørslerne, angive beløb, dato for udførelse/løbetid og kontaktperson hos den ordregivende myndighed.
Sikkerhedsstillelse (kun delaftale 1):
Sikkerhedsstillelsen skal være på 2 000 000 DKK ekskl. moms. Garantibeløbet står til rådighed for Ordregiver i tilfælde af misligholdelse eller utidig ophævelse af aftalen i det omfang, Ordregiver må opfylde leverandørens kontraktlige forpligtelser. For yderligere information se aftalens pkt. 18 — Sikkerhedsstillelse.
Delydelsesreglen:
Ordregiver tager forbehold for at anvende delydelsesreglen i Udbudslovens § 8, stk. 2. Se nærmere i aftalens pkt. 4.1 — Omfang.
Andre særlige vilkår:
Tilbudsgiver skal være særlig opmærksom på kravene i aftalens pkt. 20 — Etik (Arbejdsklausul med tilhørende bodsbestemmelser)
Tilbudsgiver skal ligeledes være særligt opmærksom på aftalens pkt. 16 — Bod, hvorefter Ordregiver kan pålægge Leverandøren økonomiske sanktioner i de tilfælde Leverandøren ikke overholder de i aftalen fastsatte krav.
Del IV: Procedure
Ordregivers kontaktperson vil forestå åbningen af tilbuddene.
Der vil ikke være adgang til at overvære åbningen af de indkomne tilbud.
Del VI: Supplerende oplysninger
Tilbudsgiver skal vedlægge et udfyldt ESPD til sit tilbud. ESPD'en skal indeholde de oplysninger, der kræves i afsnit 7.1. til 7.3. Oplysningerne danner grundlag for Ordregivers vurdering af, om Tilbudsgiver er udelukket fra at deltage i udbuddet og, om Tilbudsgiver er egent til at udføre den udbudte opgave. Ordregiver stiller ikke krav om underskrift på selve ESDP-dokumentet. Underskrift på bilag 3 –tilbudsliste er tilstrækkeligt. XML-filen og eventuelt printet version skal vedlægges tilbuddet.
Tilbudsgiver skal i ESPD-dokumentet bekræfte, at Tilbudsgiver ikke er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde i Udbudslovens § 135, stk. 1-3 eller udelukkelsesgrundene i § 136, nr. 1)-3). Ordregiver stiller desuden krav om at Tilbudsgiver ikke er omfattet af den frivillige udelukkelsesgrund i Udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2 (vedrørende konkurs).
Den endelige tildeling af rammeaftale er betinget af, at den Tilbudsgiver, som ifølge Ordregiver har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud, dokumenterer oplysningerne, afgivet i ESPD dokumentet, jf. Udbudslovens § 159, stk. 2. Ordregiver vil kræve følgende dokumentation vedrørende udelukkelsesgrundene: — Gyldig serviceattest jf. Udbudslovens § 153.
Er Tilbudsgiver et konsortium eller baserer Tilbudsgiver sig på andre enheders formåen, skal der indgives særskilt ESPD-dokument for hver deltager i konsortiet/enhed.
Tilbudsgiver gøres opmærksom på, at der kan foretages ændringer af udbudsmaterialet efter offentliggørelse af dette, herunder ændringer af kravspecifikationen og udbudsbetingelserne. Tilbudsgiver opfordres derfor til løbende at holde sig orienteret om udbuddet.
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
Klage over udbud skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere jf. lov om Klagenævnet for Udbud (lbk nr. 593 af 2.6.2016) § 7, stk. 2, nr. 3.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lov om Klagenævnet for Udbud § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lov om Klagenævnet for Udbud § 12, stk.1.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41711500
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:http://www.kfst.dk