23948sdkhjf

Eftersøgning efter færgeforlis fortsætter: 25 lig fundet

Antallet af omkomne efter sydkoreansk færgeforlis stiger. Men 250 er fortsat savnet, og de pårørende raser.
Redningsfolk fortsætter eftersøgningen efter overlevende fra den værste skibskatastrofe i Sydkorea i over 20 år, efter at færgen Sewol tidligt onsdag kom i havsnød og kæntrede 20 kilometer fra kysten på vej fra Inchon til ferieøen Jeju i den sydlige del af landet.

Men tidligt fredag morgen lokal tid er det eneste, de finder i de kolde bølger, døde.

Antallet af omkomne er nu steget fra ni til 25, samtidig med at flere end 250 personer, primært gymnasieelever, fortsat savnes, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

325 af de 475 personer om bord på færgen var teenagere fra en skole i en forstad til Seoul, der sammen med deres lærere deltog i en påskeudflugt.

I uvisheden over deres elskedes skæbner raser ofrenes familier over skibets kaptajn og besætning. Overlevende fra ulykken har forklaret, at langt flere end de cirka 180 bjærgede kunne være blevet reddet, hvis skibet var blevet evakueret noget før.

Kun et af færgens 46 redningsbåde kom ifølge sydkoreanske medier i vandet efter kæntringen, og passagererne fik undervejs besked på ikke at flytte sig eller forlade deres kahytter.

- Bliv, hvor I er. Hvis I bevæger jer væk, kan det blive endnu farligere, skal det have lydt over skibets højttaleranlæg.

- Mange af mine venner nåede ikke at få redningsveste på, da vandet fossede ind alt for hurtigt, fortæller en af de overlevende, Lee Da-woon, til avisen JoongAng Daily.

Ifølge ubekræftede meldinger skal kaptajnen have forladt skibet som en af de første, og han risikerer nu at blive sigtet for pligtforsømmelse og uagtsomt manddrab.

Kaptajnen har undskyldt over for familierne til de savnede.

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, stod torsdag ansigt til ansigt med vrede forældre og udtrykte forståelse for deres frustrationer over det langsommelige redningsarbejde, altimens dykkere 10 gange forgæves forsøgte at skaffe sig adgang til skibets skrog.

Flere end 500 dykkere deltager sammen med 169 skibe og 29 flyvemaskiner i eftersøgningen, hvor håbet om at finde overlevende i det 10 grader kolde vand svinder time for time.

Årsagen til katastrofen er fortsat uafklaret. Men ifølge besætningsmedlemmer skal skibet pludselig have ændret kurs inden kæntringen. Andre teorier går på, at Sewol skal have ramt et klippeskær.

/ritzau/dpa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469