23948sdkhjf

Skibe i havn kan blive mål for pirater

Truslen fra pirater er høj overalt i farvandene ved Afrika. Piraterne kan tage nye metoder i brug, advarer FE.
Handelsskibe i afrikanske havne vil måske ikke længere kunne være i fred for pirater. Det vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste, FE.

Efterretningstjenesten bygger denne antagelse på, at enkelte piratgrupper i 2011 har ændret fremgangsmåde og forsøgt sig med kidnapning af vesterlændinge på land fremfor til søs.

- Det er i nogen grad sandsynligt, at piraterne vil kunne overføre denne fremgangsmåde til at omfatte handelsskibe i havne ved Afrikas kyster, skriver FE i en ny vurdering af truslen fra pirater.

Generelt er truslen høj i farvandene ved Afrika. Det gælder i hele Det Indiske Ocean, den sydlige del af Rødehavet, Adenbugten, Somalibassinet ud for Kenya og Tanzania, Det Arabiske Hav, Omanbugten og Guineabugten, advarer FE.

Piraterne har dog fået det sværere. Indsatsen fra den internationale flåde og fly i området samt de civile handelsskibes øgede tiltag for at undgå pirater har medført en nedgang i kapringer, men ikke helt kunnet forhindre hverken angreb eller kapringer, slår FE fast.

Handelsskibene er i meget stort omfang beskyttet af bevæbnede vagter, og det har ifølge Danmarks Rederiforening været effektivt.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078