23948sdkhjf

Fragtmand i Tåstrup i 25 år

Kristian Skov Petersen har i 25 år styret det snart 100 år gamle fragtmandsfirma Viggo Petersens Eftf.
Den 1. januar 1987 overtog brødrene Anders og Kristian Skov Petersen fragtruten i Tåstrup efter forældrene Ellen og Viggo Petersen.

Dengang var der tale om en lokal rute, som blev drevet videre i tredje familiegeneration. I løbet af de seneste 25 år har Viggo Petersens Eftf. udviklet sig til en af Danske Fragtmænds Sjællands største nærruter med 86 medarbejdere og en flåde på 32 solobiler, 16 trækkere, 34 sættevogne og 8 pakkebiler.

Egentlig var det ikke meningen, at brødrene skulle være fragtmænd. Storebror Anders’ fremtid var baseret på et arbejdsliv som reservedelsekspedient, mens Kristian stilede mod en fremtid i optikerbranchen. Skæbnen ville det anderledes, og brødrene blev en vital del udviklingen af "Fragtmanden i Tåstrup". Det er en udvikling, som nu afdøde storebror Anders delvis gik glip af.

Den succes som har omkranset Tåstrup-familievirksomheden de seneste 15-20 år skyldes blandt andet opkøb af 10 kollegaers ruter på Sjælland og Danske Fragtmænds opkøb af DSB Gods i år 2000.

Ifølge Kristian Skov Petersen er det stadig en givtig forretning at være fragtmand.

- På den grund af den stadig stigende konkurrence er vi hele tiden nødt til at optimere forretningens effektivitet, fortæller han.

- Det har givet mig en del overarbejde de seneste år. Især siden 2007, hvor jeg sammen med kollegaen Jesper Nørgaard Petersen har medvirket til at udvikle fragtselskabet K.J. Fragt, som varetager Danske Fragtmænds ruter i Nordsjælland.

Dårligt betalt

- Selv om godsmængderne i Danske Fragtmænds landsdækkende netværk er steget og steget, har fragtpriserne ikke kunnet følge tilstrækkeligt med den ellers positive udvikling. Faktisk har godsmængderne aldrig værre større og dårligere betalt end tilfældet er netop nu.

- Viggo Petersens Eftf. har kun givet underskud et enkelt år; men jeg er heldigvis overbevist om, at det nuværende prisniveau er så lavt, at det kun kan gå en vej: Opad!

Travl herre

25 års-jubilarens normale arbejdsdag tæller noget der ligner et gennemsnit på 10 timer. Alligevel bruger han masser af tid på organisatorisk arbejde i Danske Fragtmænd og DTL.

Hvad angår tillidsposter i Danske Fragtmænd har familien Petersen været repræsenteret siden 1904. Først med Kristians bedstefar Sophus Larsen, senere med faderen Viggo Petersen, og nu af Kristian Skov Petersen selv.

- Jeg har altid skattet mine organisatoriske arbejdsopgaver meget højt, specielt bestyrelsesposterne i Danske Fragtmænd Sjælland og DTL.

- Det er et virkeligt interessant og nødvendigt arbejde, slutter Kristian Skov Petersen, som i øvrigt kan fejre 50 års fødselsdag her i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078