23948sdkhjf

Mere at lave med øget vogntogsvægt

Vognmændene er interesserede i at høre mere om mulighederne med højere vogntogsvægt. Synshallen i Aalborg er klar med rådene, når interesserede vognmænd vil høre mere om mulighederne for højere vogntogsvægt.
Hos Synshallen i Aalborg har man for tiden forrygende travlt. Virksomheden, som kort og godt hedder Synshallen, har to synssteder til personbiler og en til tungekøretøjer i Aalborg Øst.

- Det var specielt i foråret, at vi oplevede travlheden; men også i ferien havde vi en del at lave. Nu er ferietiden ved at være slut - og så stiger aktiviteterne igen.

Mads Jørgensen har en forventning om, at der kommer gang i henvendelserne vedrørende de nye totalvægte, hvor vogntog kan øge vægten fra 48 til 54 ton..

- Indtil videre har vi kun haft nogle få henvendelser, fortæller Mads Jørgensen, som er medindehaver af Synshallen.

- For at hjælpe vognmændene har vi udarbejdet et skema, så kan se, hvilke muligheder de har for at udnytte de nye regler. Det er jo ikke alle, som føler, at de får et stort udnbytte. Nogle køretøjer får kun lov til at køre med 2 ton mere, andre kan øge vægten med 6 ton.

- Under alle omstændigheder skal man undersøge, om bilen overhovedet har lov til at trække mere. Det kan især være et problem for lastbiler fra før 2004, som har en kobling, der ikke kan klare de nye grænser. Ellers kan en 3-akslet lastbil let komme op på 26 ton.

Miljøzoner

Synshallen oplevede et boom i henvendelserne fra vognmændene, da Aalborg kommune indførte miljøzonerne i 2010. Bilerne skulle have partikelfilter på - og vi skulle syne bilerne efterfølgende.

- I dag er der ikke den helt store aktivitet omkring partikelfiltrene. De vognmænd, som har skullet bruge dem, har fået dem - og bilerne bliver jo udfaset løbende.

- Vi hjælper dog vognmændene med miljøzonemærker til kørsel Tyskland og Italien.

- Vi kan godt nok ikke sælge de italienske mærker. De skal købes i kiosker i Italien, men vi kan udfærdige en erklæring, så man har dokumentationen i orden, slutter Mads Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079