23948sdkhjf

Kørelys i dagtimerne i hele EU

Fra i dag mandag den 7. februar 2011 skal alle nye personbiler og små varebiler være udstyret med kørelys (DRL-lys - Daytime Running Lights) i EU. Lastbiler og busser vil følge trop i august 2012.
DRL-lys er specielle lamper, der automatisk tændes, når motoren startes. De forventes at øge færdselssikkerheden, da de øger synligheden af motorkøretøjer for andre trafikanter.

De har også et lavt energiforbrug i forhold til eksisterende nærlys. I lande, hvor kørelys allerede er obligatorisk (blandt andet Danmark og Sverige) er det blevet hyldet som en meget positiv udvikling på området trafiksikkerhed.

Europa-Kommissionens næstformand Antonio Tajani, der er ansvarlig for industrien og iværksætteri mener, at kørelys vil være et vigtigt bidrag til EU's mål om at reducere ulykker på de europæiske veje

- Det er også en god nyhed for miljøbeskyttelse, da lavere energiforbrug vil reducere CO2-emissioner sammenlignet med normale lys .

I 2009 blev mere end 35.000 mennesker dræbt på de europæiske veje, 140.000 permanent invaliderende skader, 350.000 alvorligt tilskadekomne og mere end en millioner lettere tilskadekomne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094