23948sdkhjf

Vækst i godstransporten

Fremgangen i transportarbejdet fortsætter og forstærkes. Det seneste år er fremgangen på 20 procent.
Danmarks Statistiks seneste tal viser, at transportarbejdet de seneste fire kvartaler - fra andet halvår 2010 til første halvår 2011 - er vokset med hele 20 pct. siden bundniveauet i 2009/2010. Dermed er transportarbejdet meget tæt på niveauet i højkonjunkturåret 2007.

Det internationale transportarbejde med danske lastbiler fortsætter desværre sit fald, men slet ikke så hurtigt som tidligere, og målt på godsmængder er der faktisk tale om en lille stigning på 3,8 procent i 2. kvartal 2011 sammenholdt med året før. Der er altså blevet lidt flere ton at køre med, men turene er blevet så meget kortere, at transportarbejdet alligevel er faldet.

DTL: - Vi hører om det fra medlemmerne

- Det er godt, at der er blevet mere at køre med i den indenlandske trafik, siger DTL's økonom Morten Pernø i en kommentar.

- Vi hører også om fremgangen fra vores medlemmer, selvom der stadig er ledig kapacitet i visse dele af branchen.

- Salget af nye lastbiler er ganske vist vokset, men det drejer sig først og fremmest om nødvendige udskiftninger af gamle biler. Den samlede bestand af lastbiler er ikke begyndt at vokse endnu, men den falder dog ikke mere, siger han.

Danske Erhverv: - Eksporten stiger

- Årets to sidste kvartaler bliver afgørende for, om aktiviteten er tilbage på tidligere tiders niveau eller ej, lyder kommentaren fra chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

- Den danske eksport er stigende, men den danske internationale transport er faldende. Kort sagt bliver den danske eksport i stigende omfang transporteret med udenlandske lastbiler. Det betyder, at danske lastbiler taber markedsandele i forhold til udenlandske lastbiler, forklarer Jesper Højte Stenbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078