23948sdkhjf

Urimeligt krav om førerkort

Er der en ekstra flyttemand med i lastbilen, som har det store kørekort, skal han også være forsynet med et førerkort til den elektroniske fartskriver.
Uanset om han kun er med som medhjælper på selve flytningen. Det kræver politiet.

- Det krav er urimeligt. Det er unødvendig administrativ byrde, sagde Dansk Møbeltransport Forenings afgående formand, Niels Justesen, ved foreningens generalforsamling i lørdags den 10. september 2011.

- Der er ofte flere flyttefolk på en opgave. Nogle flyttefolk har taget lastbilkørekort for måske længe siden og kører aldrig flyttebilen. Derfor er det helt urimeligt, at flyttevirksomheden skal have pålagt en sådan ekstra byrde med at skaffe førerkort til folk, som aldrig skal køre lastbil.

- Desuden skal virksomheden tømme kortet regelmæssigt og udfærdige ferieerklæringer, selv om medhjælperen aldrig kører. Det er ikke kun førerkortet, det drejer sig om, men også den obligatoriske chaufføruddannelse skal være på plads.

Niels Justesen måtte også advare sine medlemsvirksomheder imod at lade medarbejdere komme for tidligt på arbejde efter en sygdom.

- Det er refusionen af sygedagpenge, det er galt med ved en medarbejders sygdom, fortalte Niels Justesen.

- De fleste virksomheder betaler de første 21 sygedage uden refusion fra det offentlige, hvorefter refusionen træder til. Hvis medarbejderen møder op, men får et tilbagefald måske allerede på den første arbejdsdag, begynder en ny sygeperiode med fuld arbejdsgiverbetaling i endnu 21 dage.

- Det er ikke småpenge. Det kan beløbe sig til cirka 11.500 kroner, hvis sygdommen varer hele arbejdsgiverperioden ud. Ordningen med arbejdsgiverbetalingen er simpelt hen den største hindring for, at medarbejderen kan komme tidligt i gang igen efter sin sygdom.

Han vil have genindført regler, hvor et tilbagefald i samme sygdomsforløb ikke betyder, at en ny arbejdsgiverperiode starter op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062