23948sdkhjf

Vaskehal bedre end håndvask

Varebilen har bedre af en tur i vaskehallen end den manuelle vask.
At vaske bilen hjemme er en løsning, der i sidste ende er både dyrere og mere miljøskadelig end en tur i en moderne vaskehal. Dertil kommer, at gode vaskehaller er mere skånsomme og holder bedre på bilens lak end den ofte hårdhændede behandling af ivrige menneskehænder.

En del danske bilejere lever stadig med en myte om, at vaskehallens børster slider hårdt på bilens flotte lak - eller ligefrem kan skade den. Ifølge Q8s ekspert i bilvask er sandheden modsat.

- Det tryk, som en mand på 80 kilo lægger på svampen, når han rengør bilen, er mange gange højere end vaskemaskinens børster, der fordeler trykket over hele bilens bredde og højde. Det høje tryk på et lille areal ved manuel vask giver risiko for ridser, forklarer produktchef Hans Tiedemann fra Q8.

Den manuelle rengøring er også mere ujævn end maskinvaskens. Håndrengøringen foregår som regel i cirkler. Det kan ses på lakken.

Maskinvasken, derimod, lægger først bilen "i blød" med en skumforvask, så snavset opløses, hvorefter det fjernes mekanisk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078