23948sdkhjf

Skibsfarten oprørte over henrettelse og tortur af søfarende

Søfartens internationale organisationer førende er oprørte over, at somaliske pirater har henrettet en sømand fra fragtskibet Beluga Nomiinering, som blev kapret af pirater den 22. januar 2011 i Det Indiske Ocean 390 sømil nord for Seychellerne.
Tre søfolk var efter sigende taget til side for "straf" efter at en pirat var blevet dræbt, da Seychellernes kystvagt forsøgte at befri besætningen.

Udover at en sømand er henrettet, er andre blevet tortureret på de mest barbariske måder blandt ved at hænge dem over skibssiden med tovværk rundt om deres ankler med hovedet under vand og endda udsætte dem for kølhaling.

Fælles erklæring

"Vi fordømmer disse voldelige handlinger og opfordrer endnu engang regeringerne til at styrke deres flådestyrker mod piraterne", hedder det i en fælles erklæring fra søfartens organisationer.

"De seneste grusomme handlinger synes at repræsentere et fundamentalt skift i adfærd fra de somaliske pirater. Det koldblodige mord på en uskyldig søfarende betyder, at redere og deres besætninger må genoverveje deres vilje til at benytte Adenbugten og Det arabiske Hav. Shippingbranchen vil se på alle muligheder, herunder alternative ruter, som kunne have en dramatisk effekt på transportomkostninger og leveringstider."

Piratbekæmpelse anslås allerede at koste den globale økonomi 7-12 milliarder dollars om året.

Bag erklæringen står organisationer som BIMCO, International Chamber of Shipping, INTERCARGO, INTERTANKO og International Transport Workers ' Federation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062