23948sdkhjf

Dansk søfart får to år mere

Danmark er genvalgt til at sidde i det øverste råd i FN's søfartsorganisation, International Maritime Organization (IMO), frem til 2013.
Hermed kan Danmark fortsætte sit arbejde for at bringe mere kvalitet ind i den internationale skibsfart og for at fjerne unødvendigt administrativt bøvl og besvær for.

Det er alle IMO's medlemslande, der deltager i afstemningen. At Danmark nok en gang bliver valgt, kan derfor ses som en anerkendelse af den solide danske indsats gennem flere år.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth glæder sig over resultatet.

- Danmark har en vigtige internationale rolle, siger han.

- Dansk søfart er kendt for et højt niveau af sikkerhed og sundhed til søs med fokus på beskyttelse af havmiljøet og klimaet. Det er vigtige områder, som vi glæder os til at arbejde videre med internationalt.

Dan marks arbejde

Andreas Nordseth peger også på, at Danmark er med helt fremme, når det gælder afbureaukratisering til gavn for skibsfartserhvervet.

- Vi arbejder for at fjerne det unødvendige papirarbejde. I dag findes der regler, som er overflødige, og krav, som kan gøres mere enkle at opfylde. Vi ønsker, at rederierne bruger ressourcerne på sikkerhed, sundhed og miljø end ligegyldig administration. Med genvalget kan det arbejde fortsætte i perioden 2012-2013.

Danmark har været medlem af Rådet siden 2001.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062