23948sdkhjf

Debat om overtrædelserne

DRs udsendelse "Bag facaden - Livsfarlige lastbiler" giver fornyet debat om overtrædelser og køre/hviletidsregler. Nogle politikere vil have mere kontrol. Hvad mener du?
EL kræver mere kontrol

- De mange overtrædelser af køre/hviletidsreglerne i vognmandsbranchen kan kun stoppes, hvis der indsætte flere specialuddannede politibetjente, så der kan gennemføres flere kvalificerede kontroller.

Det udtaler Enhedslistens trafikordfører Per Clausen, som vil indkalde både justits- og transportministeren til samråd om sagen.

- Der må også gribes ind over den massive pris- og løndumping, som vi har set på transportområdet. Speditørerne udnytter de mange udenlandsk indregistrerede lastbiler til at presse priserne. Det fører til, at chauffører og vognmænd overtræder reglerne, fortsætter Per Clausen, som ønsker at speditørerne skal have et medansvar for, at de danske overenskomster og køre/hviletidsreglerne kan overholdes.

Endelig vil Per Clausen også have skærpet kontrollen med de udenlandsk indregistrerede lastvogne.

Per Clausens samrådsspørgsmål til justits- og transportministeren lyder:

Ministrene bedes redegøre for, hvad de vil gøre for at stoppe de omfattende og livsfarlige overtrædelser af køre- og hviletidsbestemmelserne, som blev afsløret i DR1 den 27. januar.

Deltag i rundspørgen

Nederst til højre på her på Transportmagasinets hjemmeside kan man deltage i en lille rundspørge om DR-programmet. Der er fire spørgsmål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078