23948sdkhjf

Transporterhvervet: Det går bedre

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at et flertal af transportvirksomhederne synes, at det går bedre.
Virksomhederne vurderer, at deres forretningssituation har været bedre i perioden maj-juli 2011 sammenlignet med de foregående tre måneder.

Transportvirksomhedernes positive vurdering af forretningssituationen understøttes af de seneste nøgletal for den økonomiske udvikling. Den har været positiv i 2. kvartal af 2011, hvor bruttonationalproduktet (BNP) er vokset med 1 procent. Eksporten og importen er i samme periode vokset med henholdsvis 0,2 og 1,4 procent.

Fremgangen i økonomien og den udenlandske og indenlandske efterspørgsel har stimuleret behovet for transportydelser.

Frengang for bygge og anlæg

Samtidig er ikke mindst investeringerne i både boligbyggeriet og den øvrige bygge- og anlægsvirksomhed også steget med henholdsvis 1,1 og 0,7 procent i 2. kvartal af 2011.

Bedre forhold og mere aktivitet blandt transporterhvervets kunder har derfor også bidraget til transportvirksomhedernes mere positive vurdering.

Finansuro får optimismen til at skrumpe

Undersøgelsen er ikke kun optimistisk. Den viser også, at kun 4 procent af transportvirksomhederne forventer en bedre forretningssituation i de kommende tre måneder.

- Det skyldes den finansuro, som har præget sommeren 2011, siger DTLs cheføkonom Morten Pernø.

- Faktorer som nedjusteringen af den amerikanske kreditværdighed og gældsproblemerne i de europæiske lande har sat sit præg. Desuden er der udsigt til lavere vækst i Tyskland og Sverige. Det skaber usikkerhed og dæmper forventningerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687