23948sdkhjf

Vestjysk mekaniker til VM for lærlinge

Nogle reparerer biler i millionklassen, men når Årre Truck og Traktorservice får en mere beskeden, brugt bil ind på værkstedet, lander opgaven nogle gange hos Danmarks dygtigste mekanikerlærling.
Palle Lund Schmidt var kun lige fyldt 13 år, da han begyndte at skille først knallerter og siden biler ad. Nu syv år efter er han gået i skarp træning for at deltage i verdensmesterskabet for mekanikerlærlinge.

Mesterskabet hedder også World Skills, og Palles mester hos Årre Truck og Traktorværksted, Chris Kubo, er overbevist om, at den 20-årige knægt fra Agerbæk nok skal klare strabadserne.

- Han skal nok gøre det godt. Når Palle er lidt bedre end alle de andre, hænger det sammen med, at han er motiveret, og at han at får lov at prøve det hele her på værkstedet.

Skolen bakker op

Faglærerne på Teknisk Skole i Esbjerg ser frem til Palles deltagelse ved VM, der finder sted fra den 5. til - den 8. oktober 2011.

- Teknisk Skole bakker naturligvis op om både Palle og både han og alle de andre elever, som deltager i faglige mesterskaber, er med til at højne og synliggøre de utrolig mange dygtige håndværkere, der findes på tværs af alle erhvervsuddannelserne.

Palle er en super repræsentant for både værkstedet i Årre og Teknisk Skole, siger uddannelsesleder på mekanikeruddannelsen, Anders Christensen.

Profilerer eleverne

Marketingschef ved EUC Vest, Liza K. Brinch, tilføjer:

- Palle og mange af de andre, der tager en erhvervsuddannelse, gør ikke en masse stads ud af sig selv i hverdagen, men ikke desto mindre er de en meget vigtig brik, for at samfundet fungerer. Derfor tager vi på Teknisk Skole mange initiativer for at profilere vore mange dygtige elever.

World SKills i London

Ved World Skills i London vil der være deltagere fra flere end 50 nationer, og der ventes omkring 150.000 tilskuere i de dage, konkurrencerne løber af stablen. Men fortæl ikke det til Palle, for godt nok er han dygtig, men han er også både beskeden og lidt genert.

Palle tager opgaven yderst seriøst og er begyndt på en målrettet træning, så han kan begå sig, når han ligesom konkurrenterne skal fejlfinde og reparere på en Honda CRV. Foreløbig har han været på et 3-dages kursus i Malmø, hvor Honda Nordic havde inviteret deltagerne fra Danmark, Norge, Sverige og Finland, ligesom han har været udlånt i 3 dage til det lokale Honda-værksted i Glejbjerg. I næste uge skal han have skruenøglen i en Mini og et par Honda’er hos Terminalen i Kolding.

- Selvfølgelig glæder jeg mig. Det bliver spændende og sjovt. Nu har jeg også mødt de andre deltagere fra Skandinavien, og de lyder til at være nogle fine fyre. Også selv om vi skal konkurrere mod hinanden, siger Palle Schmidt, hvis VM-deltagelse er sponsoreret af Automester, CAD, SKF og FTZ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267