23948sdkhjf

Ombygget SuperSpeed sat i drift

Tirsdag den 1. februar 2011 blev Color Lines SuperSpeed 1 sat i normal drift mellem Hirtshals og Kristiansand, efter at skibet er udvidet med en større restaurant med plads til 450 gæster.
Skibet ankom til Hirtshals mandag den 31. januar fra værftet STX i Helsinki, hvor udvidelsen af skibet er gennemført i december og januar.

- Vi har glædet os til at få det nye og større skib i ordinær trafik igen. Nu har vi Europas største pizzarestaurant omborg, siger linjedirektør Odd Grønberg, Color Line.

Skibets kapacitet er øget med 20 procent. Det betyder, at SuperSpeed 1 kan fragte en halv million flere passagerer om året. Skibet får en kapacitet på 9.000 passagerer mellem Hirtshals og Kristiansand ved normal drift.

I tillæg kommer kapaciteten til SuperSpeed 2, som kan tage 7.500 passagerer.

100 millioner norske kroner

- Det er en kraftig udvidelse af skibet, som vil betyde bedre plads for de, som rejser, og mindre kø i højsæsonen, siger Grønberg.

Selve ombygningen har kostet 100 millioner norske kroner (94 millioner danske kroner) og er gennemført ved at udvide skibet med et ekstra modul akter på dæk 7 og 8.

Color Line indsatte den første af to SuperSpeed færger ind på ruten i marts 2008, og siden har tæt på 3 millioner passagerer rejst med SuperSpeed 1. Passager- og godstallene viser, at SuperSpeed 1 har vært en succes lige siden lanceringen.

- Udbygningen er en vigtig del af Color Lines ambition om at styrke satsningen på rejseliv og turisme, samtidig med at man sikrer en miljøeffektiv søtransport mellem Danmark og Norge, siger Color Lines koncernchef Trond Kleivdal.

Color Line har sikret sig option på ombygningen af SuperSpeed 2, men den er endnu ikke vedtaget at gennemføre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11