23948sdkhjf

Fragtmændene tager godstoget

Danske Fragtmænd har indgået et samarbejde med DB Schenker.
DB Schenker Rail var hurtigt ude og tilbyde sig som alternativ, da Mols-linien varslede lukning af sin godsfærgerute mellem Aarhus og Kalundborg.

Det første tog, der er etableret i den anledning, kørte den 4. september. Det er gods fra Danske Fragtmænd, som nu kører frem og tilbage mellem kombiterminalerne i Taulov og Høje Taastrup hver dag fra mandag til fredag.

I første omgang er det tog med 20 trailere i hver retning. Der bliver således 40 lastbiler færre på landevejene hver dag.

- Vi er glade for det nye samarbejde med Danske Fragtmænd, siger adm. dir. Stig Kyster Hansen, DB Schenker Rail.

- Fragtmændene har udvist stor kreativitet og vilje til at finde nye løsninger på den udfordring, som transportbranchen står over for – ikke kun i relation til færgesituationen på Kattegat, men også i lyset af den miljømæssige og trafikale belastning, som branchen er ansvarlig for,

Mindre sårbar

Danske Fragtmænd opnår med sin entre på jernbanen at blive mindre sårbar over

for en situation som den varslede færgelukning og den efterfølgende ændrede sejlplan.

Virksomheden har nu en bredere palette i sit eget ’produktsortiment’, hvilket også udgør en endnu bedre sikkerhed og service over for transportkunderne.

Det nyetablerede tog mellem Taulov og Høje Taastrup er blevet til efter en opsplitning af en eksisterende rute mellem Taulov og Malmø. Nu er der selvstændige tog fra Taulov til både Høje Taastrup og Malmø.

Klar til udvidelse

- Det handler om at finde de bedste løsninger for transportkunderne, fortsætter Stig

Kyster-Hansen.

- Markedet og behovet forandrer sig. Derfor må vi forandre og tilpasse os,så vi leverer den ydelse, som kunderne og markedet efterspørger – men vi skal huske, at transporterne også skal fungere fornuftigt i både miljømæssigt og samfundsøkonomisk perspektiv.

DB Schenker Rail arbejder på at etablere endnu et ugentligt rundløb mellem Taulov

og Høje Taastrup. Derudover har ruten mellem Århus og Høje Taastrup også kapacitet til at tage mere gods og aflaste vejnettet for tung trafik, efter at de to kombiterminaler er blevet moderniserede og udvidede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094