23948sdkhjf

Frigivne før kapring: Ingen lette omveje

Få dage før den danske sejlerfamilie fra Kalundborg blev kidnappet af pirater skrev de et brev.
Få dage før de blev taget til fange af pirater den 24. februar i år, skrev den nu frigivne sejlerfamilie fra Kalundborg et brev til fotografen og journalisten Lone Bolther. Hun har fulgt familiens jordomrejse for blandt andet sejlbladet Bådmagasinet.

Af brevet fremgår det, at den virkelighed, familien oplevede ude på havet, ikke altid lignede den drøm, de havde, inden de sejlede ud på den to år lange jordomrejse i den 43 fods store Dynamic sejlbåd ING i august 2009.

- På havet findes ingen lette genveje. Stævnen vil møde milliarder af bølger, og de skal alle som én forceres. Vi vidste, at vi ville få mange store oplevelser på de lange hav-passager og på fjerne øer og atoller.

- Men at spændet blev så umådelig stort mellem de fantastiske oplevelser og de mange problemer på sørejsen, havde vi ikke forestillet os, skriver sejlerfamilien.

Men allerede før kapringen var de begyndt at savne hverdagslivet:

- Vi har dog ikke fortrudt jordomsejlingen - vi har gennem det sidste halvandet år oplevet usædvanlig meget sammen, mere end gennem de sidste mange år.

- Vi begynder at savne livet og hverdagen derhjemme, men hverdage er der trods alt mange af gennem livet, og det er de skæve, fantastiske og frygtelige oplevelser, som man husker bedst, og som giver hverdagen mening, skrev de.

En af sejlerfamiliens sønner savnede dog hverdagen og kammeraterne så meget, at han efter planen skulle afmønstre i Djibouti for at flyve hjem til Danmark for at bo hjemme et stykke tid.

Senere skulle han atter påmønstre for at sejle med ING det sidste stykke hjem til Kalundborg, hvor jordomsejlingen skulle være sluttet den 1. august.

Sejlerfamilien og deres to gaster er angiveligt landet i Danmark - men deres sejlbåd får de ifølge Udenrigsministeriet ikke med hjem.

Ifølge tidligere oplysninger fra Somalia kappede piraterne den fortøjning, der bandt familiens sejlbåd til fragtskibet M/V Dover, hvor familien opholdt sig en stor del af tiden som gidsler.

Årsagen til, at fortøjningen blev kappet var monsunen, kraftig vind og deraf uroligt vand.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079