23948sdkhjf

Cykel-VM fylder danske færger med nordmænd

DFDS skønner, at de har godt 3000 norske kunder mere, end de plejer, på grund af cykel-VM.
DFDS Seaways' færger med rute fra Norge til Danmark har travlt med billetsalget under cykel-VM.

Det strømmer nemlig til med nordmænd, der lægger vejen forbi København for at se cykelløb på en årstid, der normalt er tynd på turister.

Det skyldes blandt andet de to nordmænd Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, der begge er blandt guldfavoritterne i landevejsløbet på søndag.

Thor Hushovd vandt sidste års VM i Australien og to etaper i sommerens Tour de France, ligesom også Edvald Boasson Hagen vandt to etaper på de franske veje.

DFDS Seaways er en af de førende selskaber inden for passagerskibe i Nordeuropa, og mandskabet på skibene mellem Norge og Danmark har klart kunnet mærke interessen for VM'et.

- Vi gætter på, at samlet 3000 nordmænd har søgt til Danmark med vores skibe for at se cykel-VM. For årstiden er det pænt, for der plejer ikke at komme mange turister til København nu, siger Gert Jakobsen, informationschef i DFDS Seaways.

Selskabet begyndte allerede i januar at modtage henvendelser fra cykelinteresserede nordmænd, der gerne ville til Danmark for at se VM.

Derfor har de forberedt sig på flere passagerer under cykelløbet og tilpasset skibets afgange en smule efter cykel-verdensmesterskabernes afvikling.

- Vi har taget lidt hensyn til cykelløbet, fordi vi har ladet skibet mod Oslo sejle senere, end det plejer, på den sidste dag. Den 25. september sejler skibet først klokken 19.30, hvor det normalt sejler klokken 17, siger han og understreger:

- Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har udsat en afgang.

Norges Cykelforbund gættede tirsdag på, at godt 30.000 nordmænd vil strømme til Danmark for at se cykel-VM. Gert Jakobsen understreger da også, at dem, der sejler med DFDS, kun udgør en del af den samlede norske flok, der drager til Danmark.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078