23948sdkhjf

Vil uddanne flere lastbilchauffører

Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik er gået ind i godsbranchen og skifter navn til UC Plus. Virksomheden vil være kendt for aldrig at aflyse kurser og for at sikre, at der er chauffører nok.
Mange lastbilchauffører skal på skolebænken de kommende år, så de kan få EU’s efteruddannelsescertifikat. Det er en forudsætning for at kunne arbejde som erhvervschauffør. Derfor er der i dag mange udbydere af disse chauffør-kurser.

Det kan være svært for vognmænd og chauffører at vælge den kursusudbyder, der passer bedst.

En af de institutioner, som for nylig er kommet på banen, er Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik – eller UC Plus, som virksomheden hedder nu.

Det er en privat virksomhed, som siden 1990 har været ejet af busselskabet Arriva, og som på vegne af de andre busselskaber i Danmark har stået for uddannelsen af buschauffører som alternativ til de offentlige udbydere af AMU-chaufføruddannelser.

I 2009 blev virksomheden godkendt til at holde AMU-kurser på godsområdet på Sjælland, og det har betydet at man siden 2010 også har udbudt kurser for lastbilchauffører.

- Vi er startet i godssektoren, fordi vi mener at kunne er en positiv forretningsmulighed. Desuden tror vi, at vi kan gøre det bedre end de andre udbydere, siger direktør Jakob Thykier, UC Plus.

- Vi har noget at byde på for branchen. Vi har en stor stab af dygtige og rutinerede undervisere. Desuden aflyser vi aldrig et kursus, når vi først har udbudt det. Det er vigtigt for vognmanden at vide, at hans chauffør kommer på det kursus, som er aftalt og planlagt. Alt for mange af de andre udbydere aflyser deres kurser, hvis der ikke er stor nok tilslutning.

- Det gør vi aldrig. Når vi først har oprettet et kursus, bliver det holdt – også selv om der kun er én tilmeldt, siger Jakob Thykier.

Sikre nok chauffører

Et andet stort mål for UC Plus er at hjælpe branchen med få et ordentligt rekrutteringsgrundlag af chauffører.

- Vi skal helt undgå, at vognmandsvirksomhederne kommer til at mangle chauffører, siger Jakob Thykier.

- Det er en situation, vi kender alt for godt. Vi skal bare to-tre år tilbage, hvor vognmændene ikke kunne få de chauffører, som de skulle bruge.

- Vi er en stor uddannelsesinstitution. Vi kan ikke bare uddanne chauffører, men vi kan skabe løsninger med vognmændene, så vi kan sikre, at rekrutteringen også er mulig og to-tre år, når samfundet forhåbentlig er på vækstsporet igen, siger han.

- De offentlige udbydere som AMU-centrene og de tekniske skoler kan ikke magte opgaven alene. Lige nu er der ikke problemer med at rekruttere chauffører; men om nogle år, skal der være uddannet flere chauffører – og her kommer vi ind i billedet. Vi vil hjælpe branchen og vognmandsfirmaerne med at sikre, at der er et ordentligt grundlag at rekruttere ud fra.

- Derfor er der brug for sådan en virksomhed som os, siger Thykier.

Skabe løsninger

Hidtil har branchen rekrutteret chauffører fra de lediges rækker; men i en situation med vækst, må man finde andre kilder.

- I busbranchen gik vi ind og fandt mange chauffører blandt de såkaldte job-skiftere, fortæller Jakob Thykier.

- Der findes folk, som ønsker at skifte job eller branche. En skolelærer kan være blevet træt af at undervise, en håndværker søger måske nye udfordringer, eller indvandrere ønsker at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Da vi skulle indsluse indvandrere, oprettede vi en sprogskole for dem og sørgede for, at de fik uniformer og en aftale med et busselskab. Det øgede motivationen for at komme i gang. De fik lært dansk godt nok til at kunne fungere som buschauffører.

- Der er mange muligheder for at sikre rekrutteringen af lastbilchauffører, og det handler om at komme i gang i tide, så vi har chaufførerne den dag, vi skal bruge dem, slutter Jakob Thykier, som ser frem til at frugtbart samarbejde både med vognmændene og deres organisationer.

Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik har skiftet navn til UC Plus. UC står for Uddannelsescentret, Plus står for profession, læring, uddannelse og service. Virksomheden er til stede i både Danmark og Sverige med skoler i København, Århus og Holbæk samt Stockholm, Gøteborg og Malmø. UC Plus har 60 ansatte i Danmark og 50 i Sverige.

Hjemmeside: www.uddcenter.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063