23948sdkhjf

Modulvogntog til Avedøre

Sammenhold blandt transportvirksomhederne gav Avedøre Holme en ny chance for kørsel med modulvogntog.
Det er lykkedes Danske Speditører, Avedøres Industri- & Grundejerforening og Hvidovre Kommune at finde frem til en løsning, der gør det muligt at tillade kørsel med modulvogntog mellem motorvejen og Avedøre Holme.

Oprindelig afviste kommunen at koble Avedøre Holme på modulvogntogsnettet - men det svar accepterede de lokale transportvirksomheder ikke.

- Problemet var, at modulvogntogene skulle igennem en stor og kompliceret rundkørsel, som var dyr at ombygge, forklarer chefkonsulent Peter Rejnholdt Petersen, Danske Speditører, som bistod de lokale transportvirksomheder med at føre sagen.

- Kommunen mente også, at der var en potentielt farlig sammenblanding med bløde trafikanter i området. Derfor gjaldt det om at finde en anden løsning.

Det fandt man.

Alternativ løsning

- Vi kiggede på kortet og så, at der kan laves en løsning, som ikke belaster rundkørslen, men tvært imod fjerner tung trafik fra den, fortsætter chefkonsulenten.

- Avedøre har også en sydlig tilkørsel fra motorvej E20. Løsningen var derfor at lægge kørslen med modulvogntog ind i en tvangsrute sydfra, så vogntogene bliver fordelt ad Kanalholmen-Kystholmen og ikke fra Stamholmen.

Denne løsning vil kun kræve ændring af et enkelt lyskryds og af et par kantsten ved to-tre T-kryds. Det er et projekt, som økonomisk slet ikke kommer i nærheden af det oprindelige overslag.

- Industri- og grundejerforeningen er indstillet på at tage et økonomisk medansvar for de nødvendige arbejder. Nu har vi borgmesterens ord for, at alle partier i Hvidovres kommunalbestyrelse går ind for en tilslutning til modulvogntogsforsøget, slutter Peter Rejnholdt Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094