23948sdkhjf

Brian Mikkelsen: Skibsfarten skal tænke grønt

Økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen satte ved den internationale skibsfartspolitiske konference i København fokus på søfartens vej ud af krisen og de udfordringer, der venter i de kommende år.
- Skibsfarten skal foretage et valg, pointerede han.

- Enten kan man forholde sig passivt og tro at alt bliver som før - eller man kan satse på mere innovative og effektive løsninger.

- Moderne skibsfart handler ikke kun om at transportere varer fra et sted til et andet, men at det i høj grad også er vigtigt at have fokus på kvaliteten. Det gælder ikke kun selve produktet, men også sikkerheden, de søfarendes forhold, klimaet og miljøet.

Kvalitet i fokus

- Kvalitetsskibsfart bør være i fokus over hele verden. Der skal bruges kræfter på innovation, som kan skabe arbejdspladser og vækst.

- Dert er også en udfordring at sikre en mere bæredygtig og grøn skibsfart. Der skal satses på brændstofeffektivitet og mindre forurenende brændstoffer.

Brian Mikkelsen havde efter sin tale drøftelser med EU's transportkommissær, Siim Kallas, der også deltog i konferencen. Der var enighed om, at stabile rammevilkår er afgørende for at bevare europæisk skibsfart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095