23948sdkhjf

V: Oversæt rapport om modulvogntog til engelsk

Hele EU skal kunne læse den positive midtvejsrapport om det danske forsøg med modulvogntog, mener Kristian Pihl Lorentzen (V).
Han opfordrer transportminister Hans Chr. Schmidt (V) at sørge for, at rapporten oversættes til engelsk, så den kan bruges til at informere om modulvogntogene.

- Vi har en vigtig udfordring i at få bredt modulvogntogene ud på det europæiske vejnet, erklærer Kristian Pihl Lorentzen.

- Vi skal udnytte det fulde transportøkonomiske og miljømæssige potentiale ved at bruge de 25,25 meter lange vogntog i den grænseoverskridende godstransport. I den forbindelse vil det være meget nyttigt, at den danske midtvejsevaluering kan præsenteres for EU-kommissionen og andre relevante aktører inden for transportsektoren i EU.

- Den skal også kunne indgå i debatten i andre EU-lande, herunder ikke mindst i Tyskland, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Info til Siim Kallas

EU-transportkommissær Siim Kallas mødes i øvrigt med Hans Chr. Schmidt i dag torsdag 10. juni, og her kunne den danske minister nævne, at modulvogntog hidtil ikke været involveret i færdselsulykker i Danmark.

Ved sin tiltrædelse i januar betroede Siim Kallas EU-parlamentets transportudvalg, at han personligt er bange for store lastbiler, selv om de kunne rumme en miljøfordel. Han gjorde det klart, at det bliver svært at komme igennem med ændringer i EU-regler på dette område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063