23948sdkhjf

Deutsche Bahn trodser krisen

Koncernen reducerer sin gæld med knap en milliard euro. EBIT-overskud på 1,7 milliarder euro, selv om omsætningen faldt med 12,3 procent i 2009.
Til trods for de helt usædvanligt vanskelige vilkår som følge af den globale finanskrise har Deutsche Bahn alligevel været i stand til at fastholde sorte tal på bundlinjen i 2009 og afsluttede regnskabsåret med en EBIT-resultat på 1,7 milliarder euro.

Ved præsentationen af årets resultater i Frankfurt udtalte Dr. Rüdiger Grube, koncerndirektør og formand for DB's direktion, at det vaar lykkedes at forsvare DBs økonomiske styrke og konkurrencemæssige position.

- Vi beviste på imponerende vis styrken i vores struktur, sagde han.

Ifølge Grube var de gode resultater kun mulige, fordi virksomheden imødegik krisen på en effektiv måde:

- Vores bestræbelser på konsekvent at kontrollere likviditeten og foretage vedvarende forbedringer for at reducere omkostningerne i 2009 gjorde os i stand til at opnå et bidrag på 642 millioner euro til forbedring af vores resultater.

Koncerndirektør Grube anførte, at virksomheden er fast besluttet på at fortsætte sin succesrige kurs.

Logistikydelserne blev også påvirket af virkningerne af det økonomiske sammenbrud.

DB Schenker Logistics havde en nedgang på 3,8 procent i mængden af sendinger, som blev transporteret af sin europæiske landtransportdivision.

Nedgangen for luftfragt var markant større, eftersom den transporterede godsmængde faldt med 16 procent sammenlignet med forrige år.

Mængden af transporteret søfragt skrumpede i 2009 med 2,1 procent.

Ekstern omsætning for DB Schenker faldt med 23,4 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078