23948sdkhjf

Alkoholproducent ønsker alkolåse til spritbilister

Verdens førende spiritusvirksomhed, Diageo, er gået sammen med Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg og European Transport Safety Council (ETSC) for at reducere antallet af spritbilister i Danmark
I kampen om at stoppe spritbilisterne støtter de tre organisationer regeringens forslag om alkolåse i biler ejet af personer dømt for spirituskørsel.

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at alkohol er skyld i hver fjerde dræbte og hver sjette alvorligt kvæstede i trafikken. Mellem 14.000 og 15.000 personer bliver hvert år sigtet for spirituskørsel i Danmark.

På den baggrund foreslår regeringen, at der skal installeres alkolåse i biler, der tilhører bilister, som har fået kørekortet tilbage efter at være blevet dømt for at køre bil i alkoholpåvirket tilstand. For at fastslå om føreren er over promillegrænsen, det vil sige 0,5 promille, skal føreren puste i alkolåsen, inden bilen kan startes. Hvis førerens promille er over den tilladte grænse, kan bilen ikke starte.

Føler et ansvar

- Som en af verdens førende producenter af spiritus har vi et ansvar for at bekæmpe spirituskørsel. Derfor støtter vi regeringens initiativ, siger landechef Christian Erichsen, Diageo Danmark.

- Ifølge organisationen European Transport Safety Council har alkolåse vist sig at være et særdeles effektivt middel til at stoppe spirituskørsel. Teknologien har gjort store fremskridt de seneste år og har et stort potentiale til at hindre unødvendige dødsfald på vores veje.

Færdselssikkerhedsudvalgene under Vejdirektoratet er jævnligt involveret i kampagner mod spritbilisme. Siden 2009 har Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg og Diageo samarbejdet om kampagnen "Don't drink and drive" på Skanderborg Festival.

- Det er et rigtig godt tegn, at private virksomheder som Diageo virkelig tager deres sociale ansvar så alvorligt, siger sekretariatsleder Jytte Ørum Nørup, Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg.

Mere end varm luft

Diageo har en formuleret og klar Corporate Social Responsibility-politik (CSR) og gennemfører løbende kampagner for at fremme en sund alkoholkultur.

- For os er CSR ikke varm luft, siger landechef Christian Erichsen, Diageo Danmark.

- Vi sætter for eksempel gode råd op i barer og i detailhandlen om, hvordan alkoholholdige drikkevarer bør nydes: Nemlig med måde.

- Derudover har vi gennem vores brancheforening været med til at etablere foreningen GODA (Gode Alkoholdninger), der siden 1993 har arbejdet for at fremme en sund alkoholkultur og modvirke misbrug og skader, især blandt de unge.

Om samarbejdspartnerne

Diageo er verdens største spiritusproducent med en enestående portefølje af kendte mærker, heriblandt Smirnoff, Baileys, Gordon's, Johnnie Walker, Tanqueray, Guinness, J&B, Jose Cuervo og Captain Morgan.

Diageo har cirka 20.000 ansatte fordelt på kontorer i 80 lande. Koncernen omsætter for cirka 90 milliarder årligt og er noteret på New York Stock Exchange samt London Stock Exchange. www.diageo.com

--

Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg er et udvalg under Vejdirektoratet med repræsentation af kommuner, politi og interesseorganisationer.

De har ansvar for at gennemføre færdselssikkerhedsmæssige tiltag, kampagner og information regionalt i samarbejde med myndigheder, offentlige og private interesseorganisationer, erhvervsliv og nyhedsformidlere. Vi udvikler nye kampagner og initiativer og indgår i partnerskaber med en bred vifte af interessenter, organisationer og erhvervsvirksomheder. www.vejsektoren.dk

--

European Transport Safetey Council (ETSC) bestræber sig på at finde frem til og promovere forskningsbaserede metoder med et stort sikkerhedspotentiale. Organisationen er samlingspunkt for 41 nationale og internationale organisationer fra hele Europa, som har med transportsikkerhed at gøre. www.etsc.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133