23948sdkhjf

Regionskontor tilbyder kurser i farligt gods

DTLs regionskontor Midt/Nord er klar med kurser i farligt gods. Det sker i samarbejde med erhvervsskolerne i Viboreg - Mercantec.
Mange vognmænd har et udbredt behov for kurser i farligt gods. Enten skal vognmanden selv eller nogle af chaufførerne have fornyet deres ADR-bevis, eller nogle nye medarbejdere skal uddannes i håndteringen af farligt gods.

Derfor går DTLs regionskontor Midt/Nord nu ind og tilbyder kurser i farligt gods.

- Det er sådan, at de personer i vognmandsvirksomheden, som håndterer eller kører med farligt gods, skal have et ADR-bevis. Derfor berører det rigtig mange vognmænd i vores region, fortæller konsulent Bendt Thorup.

- Da vi i forvejen er sikkerhedsrådgivere for mange vognmandvirksomheder, er det helt naturligt, at vi nu også går ind og tilbyder kurser i farligt gods. Desuden bliver vi ofte spurgt, om vi kan hjælpe medlemmerne med ADR-beviser. Hidtil har vi været nødt til at henvise til andre udbydere, men det behøver vi ikke længere.

DTLs regionskontor vil derfor fremover kunne tilbyde godkendte kurser i farligt gods. Der er:

• ADR grundkursus.

• ADR specialiseringskurser.

• ADR repetitionskursus.

AMU-godkendt

- Vi har indgået et samarbejde med erhvervsskolerne Mercantec i Viborg, så kurserne kan tilbydes på AMU-betingelser - altså med støtte og løntilskud fra staten. Det betyder, at kurserne er åbne for alle vognmænd og chauffører, ikke kun DTL-medlemmer, siger Bendt Thorup.

- Desuden har vi fordelt opgaverne på den måde, at vi står for undervisningen, mens Mercantec tager sig af det administrative.

Vognmandskurser

Farligt gods-kurserne er kun en lille del af det kursus-program, som DTL Midt/Nord tilbyder. Det startede for tre år siden med vognmandskurser.

- Vognmandskurserne er blevet en pæn succes for os, fortæller Bendt Thorup.

- Vi startede kurserne som en service for de medlemmer, som stod over for et generationsskifte. Kurserne blev tilpasset branchen, så der kun var to uger her i Viborg, og fire uger med hjemmearbejde. Interessen var rigtig stor, og de første kurser blev hurtigt booket op.

- Vi har siden holdt to vognmandskurser om året, bortset fra i 2009, hvor der kun var opbakning til ét kursus; men i år går det godt igen. Der er fuldt booket på forårskurset, som vi kører i øjeblikket; men der er stadig plads på efterårskurset.

Samarbejde med Volvo

Næste tiltag på undervisningsfronten for DTL Midt/Nord bliver et samarbejde med Volvo Truck Center i Nørresundby om den lovpligtige efteruddannelse for chauffører.

- Der findes mange forskellige udbydere af disse chaufførkurser. Volvo Truck Center er en af dem. Udgangspunktet for vores samarbejde er, at kurserne skal have en høj kvalitet og være baseret på et godt branchekendskab. Chauffør skal helst gå fra kurset med en markant større viden og kendskab til de områder, kurset berør.

I starten vil DTL Midt/Nord og Volvo kun tilbyde kurset i Nørresundby, men der arbejdes på at udbrede samarbejdet til Sjælland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068