23948sdkhjf

Mange er usikre på efteruddannelse

Uddannelsescenter for Kollektiv Trafik er blevet AMU-godkendt til at uddanne lastbilchauffører. Nu gælder det den lovpligtige efteruddannelse af godschauffører.
Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik - forkortet UC - er en skole, som vognmandsbranchen skal lære nærmere at kende.

Skolen er netop blevet godkendt til at gennemføre den lovpligtige efteruddannelse af godschauffører, så nu træder skolen et skridt højere op ad rangstigen. Nu handler det ikke kun om personbefordring!

- Vi er netop blevet AMU-godkendt til taxi- og godsuddannelserne, fortæller Peter Correll, der er uddannelseschef på Uddannelsescentret.

- Vi har skræddersyet de lovpligtige 5-tages kurser til chaufførerne som en pakke, der består af 3 dages obligatorisk uddannelse her på skolen i Skovlunde, og to valgfri kursusdage. Dem har vi valgt at lægge på køreteknisk anlæg i Roskilde, hvor chaufførerne skal øve sig i øko-kørsel og køreteknik.

Peter Correll ved, hvad han snakker om. Han er faktisk en gammel kending i transportbranchen. I 14 år har han været centerleder på AMU Centret i Slagelse. Her var han ildsjælen bag den navnkundige transportmesse i Slagelse; men sammenlægningen af AMU Centret og Teknisk Skole i Slagelse betød et farvel til skolen.

Han kom i stedet til busselskabet Arriva som uddannelseschef - og i dag er han kommet videre til Uddannelsescentret, som har uddannet og efteruddannet alle Arrivas buschauffører - og de fleste fra de andre busselskaber.

Med på Hillerødmesse

- Nu er vi i godstransportbranchen, og derfor udstillede vi på transportmessen i Hillerød i weekenden den 12.-13. juni, siger Peter Correll.

- Det var spændende at møde vognmandsbranchen igen.

- Her til den 30. juni 2010 udløber den første frist for godschaufførerne. Fra den dato skal alle chauffører, som er født den 1., 2. eller 3. i måneden, have gennemført deres efteruddannelse - og fået tilsendt chaufføruddannelsesbeviset.

Det vil man kunne snakke mere med Peter Correll om på Hillerødmessen - men man kan tage telefonisk kontakt til centret. Uddannelsescentret har nemlig afdelinger i både Århus og Holbæk.

- Indtil videre tilbyder vi kun efteruddannelse for godschauffør på vores afdeling i hovedstadsområdet, siger han.

Peter Correll er også klar til at ændre skolens navn. Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik er misvisende.

- Enten skal navnet have en tilføjelse med godstransport, eller også skal vi finde et helt nyt navn til skolen, slutter Peter Correll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078