23948sdkhjf

Den første FMX i Danmark

Volvo viser sin helt nye entreprenørbil, FMX, på Hillerødmessen. Det er første gang, den ses på dansk grund.
Der bliver tale om en vaskeægte Danmarkspremiere, når Volvo Truck Center Hillerød stiller op til den lokale transportmesse, som foregår på Grønholt Flyveplads.

Volvo har fået lov til at låne et eksemplar af den nye Volvo FMX, som havde verdenspremiere for ganske få uger siden - og som netop nu er på Road Show i Sverige.

- Det er faktisk en af bilerne fra Road Show’et, som vi har fået lov til at låne, fortæller Mark Jacobsen fra Volvo truck Center Hillerød.

- Vi har fået lov til at låne bilen om lørdagen, og svenskerne vil gerne have den tilbage om søndagen - så foreløbig ser det ud til, at FMX’en kun er på Hillerød-messen en enkelt dag.

Ifølge Mark Jacobsen er der enorm forhåndsinteresse blandt vognmændene for den nye entreprenørbil.

- Der er mange entreprenørvognmænd i Nordsjælland, og de glæder sig meget til at se den.

Kæmpe-kran

Derudover har Volvo seks andre biler med på messe, heriblandt den helt nye 5-akslede kranbil, som P. E. Kristensen har købt tidligere i år. Der er tale om en FH16 540 6x4 lastbil med fuld luftaffjedring og en 220 tonmeter Effer-kran.

For ti år siden troede mange, at grænsen for lastbilkraner var nået med 100 tonmeter; men vi er blevet klogere. I dag har kranproducenterne udviklet kraner med mere end dobbelt kapacitet.

Det betyder også, at nutidens kæmpekraner på lastbilchassiser er blevet så kraftige og tunge, at de bliver indregistreret som blokvogne.

Blokvognstrækker

Med på messen tager Volvo også en speciel 5-akslet Volvo, som O. A. Opbyg har sat en ekstra aksel på. Det er en FH16 6x4 med 700 hk, som har været omkring OA Opbyg, der har skabt noget af en seværdighed. Blokvognstrækkeren har XXL-førerhus og er forsynet med alufælge, euro 5-motor, sikkerheds+-pakke, spoilerpakke, udsynspakke ligesom der er gjort noget ekstra ud af indretningen med blandt andet 19-tommers fladskærms-tv.

Volvo låner en udstillingstrailer - og her vil det være muligt at servere lidt godt til ganen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078