23948sdkhjf

UGENS KRUMME: Gratis arbejdskraft

Det er betegnende for transportmesser, at det økonomiske grundlag er baseret på en høj grad af frivillig og i en vis udstrækning gratis arbejdskraft.
Heldigvis er der nogle i transportbranchen, som ikke kan vente med at få sat gang i opsvinget. Det er den kreative del af branchen, som ser en lokal transportmesse som et springbræt til at komme fri af krisen og ind på vækstsporet.

I forsøget på at tale omsvinget i gang mener arrangørerne - naturligvis med fuld opbakning fra udstillende salgsfolk - at der igen er begyndt at være penge i køb og salg af transportmateriel. Derfor skal den begyndende optimisme anvendes til lokalt at udfylde tomrummet efter den stort anlagte transportmesse i Herning, der har ligget brak siden 2007.

De danske messer i 2010 ser ud til at blive en succes. Arrangørerne bag Vestfyn Trækker i Ejby, VBG Group Sales, har for længst meldt udsolgt, selv om antallet af udstillere er øget betragteligt. Samme optimistiske toner lyder fra Nordre Birks Vognmandsforening, som endnu en gang satser på fuldt hus på Grønholt Flydeplads ved Hillerød.

Frivillige

Det er betegnende for begge transportmesser, at det økonomiske grundlag er baseret på frivillig og i en vis udstrækning gratis arbejdskraft.

I Ejby er billettering og cafeteriedrift udliciteret til den lokale håndklub, men der er ingen garanti for dækning af et eventuelt underskud. Foreløbig har klubkassen kun nydt godt af medlemmernes energiske indsats.

Engagerede

En anden forudsætning for at gennemføre Vestfyn Trækker er et nødvendigt antal engagerede VBG-medarbejdere, som er indstillet på at anvende en del af deres fritid på udstillingen. Det har hidtil ikke været noget problem.

Nordre Birks Vognmandsforening har et udstillingsudvalg, som i praksis er ensbetydende med bestyrelsen. Det er de samme mennesker, som knokler for, at transportmessen bliver en succes. Heldigvis ser det ud til, at der i år bliver lidt flere af de nødvendige Tordenskjolds soldater til at få afviklet messen på en fornuftig måde.

Få solgt "isenkram"

En transportmesse er andet og mere end en markedsplads. Den er også et socialt samlingssted med en masse god vognmandssnak. Ikke kun indbyrdes mellem vognmænd, men også mellem udstillerne og de mange interesserede besøgende, som normalt ikke har med transporterhvervet at gøre. Man kommer hinanden ved i en fælles interesse.

Positiv profilering

Nordre Birks Vognmandsforening føler i hvert fald, at de foreløbige 19 transportmesser hver for sig har medvirket til en positiv profilering og synlighed af foreningen og dermed af det samlede transporterhverv.

Noget tyder på, at det begyndende opsving økonomisk kan bære lokale transportmesser. Forudsætningen er, at der er tilstrækkeligt mange frivillige, som vil arbejde gratis.

Herningmesse

Den stærkt kommercielle Herning-messe har nu sat 6.-9. april 2011 som dato for en genopstandelse.

Der er kun at håbe, at opsvinget inden da har bidt sig fast. I Herning er man lidt mere afhængig en økonomi med indbygget købekraft end de to lokale messer.

Det er nu eller aldrig for Georg Sørensen & Co.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125