23948sdkhjf

SLV skal skrue bissen på over for SAS

Transportminister Hans Chr. Schmidt beder Statens Luftfartsvæsen om at skrue bissen på over for SAS, så de overholder lovgivningen om luftdygtighed.
Det sker på baggrund af en kritik fra både rigsrevisionen og statsrevisorerne om tilsynet med luftfarten, som ikke er skrapt nok, og som ikke har forhindret SAS-flyvninger i strid med internationale sikkerhedsprocedurer.

Det drejer sig præcist om 11.114 ureglementerede flyvninger i årene 2006-2009.

Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende og bekymrende, at SAS fortsat gennemfører et stort antal ureglementerede flyvninger med fly, som overskrider gældende luftdygtighedsdirektiver.

"... På baggrund af sagens alvor og unødigt lange forløb skal statsrevisorerne anmode transportministeren om igen at redegøre for, hvilke initiativer der tages for at forhindre antallet af SAS' ureglementerede flyvninger..." skriver de seks statsrevisorer, som er udpeget af Folketinget.

- Der har igennem flere år været sat en række initiativer i gang for at forhindre fremtidige ureglementerede flyvninger hos SAS, svarer transportministeren.

der har ansvaret for, at gældende luftdygtighedsdirektiver overholdes.

- Jeg har bedt SLV om en redegørelse for, hvad der yderligere kan gøres.

- Jeg vil også rette direkte henvendelse til bestyrelsesformanden for SAS for at betone alvoren i sagen, oplyser Hans Chr. Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094