23948sdkhjf

Positivt resultat trods fald i trafikken på Øresundsbro

I perioden januar-marts 2010 faldt vejtrafikken på Øresundsbron med 2,9 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Den negative udvikling vendte dog i løbet af marts, hvor den samlede trafik steg med cirka 1 procent.
Trods mindre trafik i kvartalet fremviser regnskabet et overskud før værdiregulering på 5 millioner kroner takket være større trafikindtægter, lavere renteudgifter og lavere driftsomkostninger.

Faldet i trafikken kan forklares af en usædvanligt kold vinter og en styrkelse af den svenske krone.

- Den hårde vinter har afskrækket mange fra at tage bilen over Øresund. Og den dyrere svenske krone har medført, at færre danskere er kørt til Skåne for at shoppe og hygge, siger Øresundsbrons adm. direktør Caroline Ullman-Hammer.

- Vi kan glæde os over, at vores økonomi er i balance, og vi forventer, at svenskernes rejselyst bliver større, når vi sænker de svenske priser den 1. maj. Vi fortsætter med at få flere og flere aftalekunder i alle kategorier. I løbet af første kvartal er cirka 5.000 nye aftalekunder kommet til.

Stigende indtægter

Indtægterne fra vejtrafikken steg i perioden med 4 procent til 204 millioner DKK. Samtidigt faldt driftsomkostningerne med 12 procent til 60 millioner DKK. Resultatet før afskrivninger og finansielle poster blev 263 millioner DKK, hvilket er en forbedring på 19 millioner DKK. Resultatet efter værdiregulering blev et underskud på 403 millioner DKK.

Faldende trafik

Vejtrafikken lå i perioden på gennemsnitligt 15.784 køretøjer per dag, hvilket er et fald på 2,9 procent. Faldet ligger først og fremmest på fritidstrafikken (kunder med aftalen BroPas), mens lastbiltrafikken stort set holdt skansen.

Ligesom første kvartal 2009 har weekendrabatten været gældende hele første kvartal 2010, men fritidstrafikken påvirkes også af valutaudviklingen. En svensk krone, som den 30. marts sidste år kostede cirka 0,68 DKK, koster nu cirka 0,76 DKK.

Det betyder, at danskerne ikke længere har lige så stor fordel af at handle i Sverige. På den anden side har svenskerne fået mere for deres penge i Danmark, men det har endnu ikke slået igennem i rejsemønsteret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08