23948sdkhjf

Ministermøde om køre/hviletid

Transportbranchen mødes med justitsminister Lars Barfoed (K) i dag den 14. september 2010. Der skal tales om lastbilens kontrolapparat, tachografen, som mange chauffører betjener forkert og risikerer store bøder.
Lars Barfoed ønsker at høre transportbranchens gode forslag og idéer, før han eventuelt bløder sanktionerne op for fejlbetjening af tachografen. Umiddelbart afviser han oplægget fra DI Transport og 3F Transportgruppen om en smiley-ordning, fordi der er tale om forslag, der har fremme tidligere.

- Når transportbranchen mener, at der stadig sker åbenlyse urimeligheder, har ministeren godt af en mødes med branchen, mener SF's trafikordfører Anne Baastrups.

For hårde sanktioner

Socialdemokraten Poul Andersen er enig.

- Sanktionerne for utilsigtede fejl er for hårde. Jeg har været på tur med politiets tungvognssektion, og jeg har set, at der kan ske fejl.

- Vi begår alle fejl. Hvis de samme regler var lige så strikse inden for politik, var der ikke mange der holdt valgperioden ud, istemte trafikordfører Kim G. Christiansen (DF). Han kræver som de øvrige ikke-regeringspartier en sondring mellem bevidst og ubevidst snyd.

Branchen er optimistisk

Direktør Michael Svane, DI Transport, er optimistisk.

- Ministeren har ikke lukket porten i. Tonen er slået an for mere rimelige straffe til chauffører.

Michael Svane kritiserer den manglende retssikkerhed, når anklagere og dommere hellere giver en bøde i stedet for at vurdere de enkelte sager.

- Sanktionssystemets maskineri fortsætter bare derudaf, siger Michael Svane.

- Lovlydige chauffører risikerer store bøder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063